Strnad prvi na Bevkovem Vrhu

Primorski gorski tekaški pokal se je v nedeljo nadaljeval na Bevkovem vrhu, kamor sta iz Jazen prva pritekla Simon Strnad in Mojca Koligar.

Najhitrejši na Bevkovem vrhu (z leve na zmagovalnih stopničkah) - Uroš Rozman, Simon 
Strnad in Anej Likar.  Foto: Zoran Pirih
Najhitrejši na Bevkovem vrhu (z leve na zmagovalnih stopničkah) - Uroš Rozman, Simon Strnad in Anej Likar.  Foto: Zoran Pirih

JAZNE > Društvo za oživitev podeželja iz Jazen pri Cerknem je na vročo nedeljo v svoj hlad privabilo več kot sto tekačev. Med njimi je bilo tudi nekaj reprezentantov, ki so preizkušali formo pred svetovnim prvenstvom v gorskem maratonu.

Tekmovalci so se na enajsti gorski tek na 1051 metrov visoki Bevkov vrh, ki šteje za primorski pokal, odpravili iz Gornjih Jazen. Po 5880 metrih teka v klanec s 500 višinskimi metri klanca in po 160 višinskih metri spusta je skozi cilj prvi pritekel član ŠD Nanos iz Podnanosa Simon Strnad, ki je nalogo opravil v manj kot 28 minutah (27:53,71). Drugo mesto je osvojil Uroš Rozman (Olimpik, 28:19,76), tretje pa še en tekač Nanosa Anej Likar (29:03,02).

Ostali najboljši po kategorijah, veterani, do 43 let: Kristjan Ipavec (Nanos); do 57: Tomaž Devetak; do 65: Andrej Jesenko; superveterani: Tine Valič; superveteranke: Tea Bajc (TK Ajdovščina); st. dečki in deklice: Pavel Kerkoč in Sara Durn (oba Nanos); ml. dečki in deklice: Gaja Leban Jež (Posočje) in Luka Ajdovšek.

V ženski konkurenci je v dobre pol ure na vrh pritekla državna reprezentantka kamniškega KGT Papež Mojca Koligar (31:54,27), pred tekačico Nanosa in reprezentantko Mihaelo Tušar (34:39,04) ter Marto Švigelj (Primorski gorski tekači, 36:43,19).

Naslednji tek primorskega gorskega pokala bo petega avgusta pripravlja vaška skupnost Šmarje pri Sežani. Udeležence čaka 7,7 kilometrov dolga proga gor - dol z 275 metri višinske razlike. Že dan kasneje bo v italijanski Premani svetovno prvenstvo v gorskem maratonu, kamor je selektor Borut Malavašič uvrstil pet Primorcev. To so Rok Bratina (TD Bovec), Marko Tratnik, Aleš Žontar, Petra Tratnik in Mihaela Tušar (vsi Nanos).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano