V novi številki Primorskih novic preberite

“Agrario zanima povečevanje deleža v Vinakopru,” je potrdil prvi mož Agrarie Robert Fakin, ki začasno vodi tudi Vinakoper. Zamisel je predstavil tako Luki kot Istrabenzu, solastnikoma družbe Adriafin, ki je večinska lastnica koprske kleti. Istrabenz je lani iskal kupca za svojo polovico Adriafina, kasneje pa je prodajo zamrznil.

“Agrario zanima povečevanje deleža v  Vinakopru,” je potrdil 
prvi mož Agrarie Robert  Fakin, ki začasno vodi tudi  Vinakoper.  Foto: Arhiv Pn
“Agrario zanima povečevanje deleža v Vinakopru,” je potrdil prvi mož Agrarie Robert Fakin, ki začasno vodi tudi Vinakoper.  Foto: Arhiv Pn

Za seks na javnem kraju le nekaj sto evrov

Ob novici o seksu na ulici, ki so ga v bližnjem italijanskem Červinjanu opazovali domačini, je marsikoga presenetila visoka kazen, ki jo bosta morala plačati ljubimca. Zaradi predajanja strastem na javnem mestu bo vsak moral plačati 10.000 evrov, so poročali italijanski novinarji. Pri nas znaša kazen za takšen prekršek nekaj sto evrov.

Ekonomska upravičenost Južne železnice se še vidi

Cesar Franc Jožef I. je 27. julija 1857 v Trstu slavil prihod železnice iz Dunaja na 577 kilometrov oddaljen Jadran. Južna železnica je razvoj prinesla tudi v slovenske kraje. Zato bodo 160. obletnico odprtja zadnjega kraka jutri obeležili s proslavo v Borovnici. A niti na njej ne bodo mogli mimo dejstva, da so Južno železnico zgradili v manj kot 20 letih, medtem ko se v Sloveniji o 27 kilometrih drugega tira 20 let samo pogovarjamo.

Ameriški Outbrain prevzel Zemanto

Ameriški spletni velikan Outbrain je prevzel slovensko visokotehnološko start-up podjetje Zemanta, ki sta ga leta 2007 v Ljubljani kot študenta ustanovila Boštjan Špetič in Andraž Tori. To je dobra novica za slovenski start-up ekosistem, ki, očitno, gradi na pravih temeljih.

Poletje je za školjkarje najboljša sezona

“Julija in avgusta, ko je špica sezone, prodamo med 1,5 in tri tone školjk dnevno, kar je 80 odstotkov več kot med letom. Največ gre pedočev, ki predstavljajo vsaj polovico vsega prodanega, ostalo so dondole in po novem tudi ostrige,” razlaga nasmejani izolski školjkar Mitja Petrič.

Waldorfski vrtec so naposled odprli v Matenji vasi

Enota waldorfskega vrtca, ki so jo lani nameravali odpreti v Slavini, je naposled prostore našla v Matenji vasi. Tam zdaj vrtec obiskuje sedem otrok, vsaj toliko jih bo tudi v prihodnjem šolskem letu.

Dva milijona evrov za energetsko sanacijo in prenovo stavb v lasti novogoriške občine

40 let stara telovadnica pri Osnovni šoli Solkan dobiva med šolskimi počitnicami novo podobo. Naložba v celovito energetsko sanacijo znaša dobrih 430.000 evrov. Prenova dotrajanega objekta naj bi bil zaključena do konca septembra. Še več, skoraj milijon evrov, pa sta vredni dograditev in energetska sanacija vrtca v Šempasu, ki se bližata koncu.

Odpeljala sta več kot 100.000 evrov vreden BMW 740

V koprskem priporu je od ponedeljka 37-letnik iz Ljubljane, ki je v noči na nedeljo s pajdašem v Luciji ukradel več kot 100.000 evrov vrednega BMW-jevega lepotca 740. Policisti so po obvestilu o tatvini avto opazili na avtocesti pri Razdrtem, a ga niso mogli ustaviti, saj je voznik pohodil stopalko za plin. V Ljubljani, kjer so mu policisti znova začeli slediti, ga je v ovinku zaneslo s ceste. S sopotnikom sta zbežala, policisti so enega kmalu prijeli, drugega pa še iščejo.


Najbolj brano