Hlajenje ob Soči

Po pestrem vikendu s tremi turnirji je na vrsti še tradicionalno avgustovsko dopustniško zatišje, ki mu bodo konec tedna kljubovali le organizatorji turnirja v Trnovem ob Soči.

V Avčah sta se borili tudi ekipi Raven (beli) in Levpe (temni). Foto: Igor Mušič
V Avčah sta se borili tudi ekipi Raven (beli) in Levpe (temni). Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > V teh pasjih dneh so se nogometaši v glavnem zatekli v hribe. Najbolj sveže je bilo na 800 metrov visoko ležečih Ledinah nad Idrijo, kamor je domače gasilsko društvo na enajsti turnir trojk privabilo 14 ekip. Zmagalo je moštvo Otalež s Cerkljanskega, na čelu z najboljšim igralcem turnirja Benjaminom Tušarjem. Fantje so bili v finalu boljši od vrhniške Lipe. Bron si je priboril tolminski Varspoj, ki je v malem finalu premagal predstavnika iz Vipavske doline - Vrhpolje.

Na prijetnem zraku Livka nad Kobaridom (700 m) je bila konkurenca še ostrejša, saj se je vabilu domačega športnega društva odzvalo 20 šestčlanskih ekip.

Najboljše je bilo bovško moštvo Kovi, ki je v finalu po kazenskih strelih ugnalo srebrne domačine. V boju za tretje mesto je bil ABC Tolmin boljši od moštva iz bližnje Italije - Savogneseja. Posamične nagrade so prejeli Primož Zabreščak (vratar), Tine Kravanja (strelec) in Tine Zornik (igralec).

V precej nižjih Avčah pri Kanalu je v dolino Soče pred odločilnimi tekmami na srečo legla senca, ki je ŠKTD Avče in šestim ekipam olajšala turnirsko delo. Zmagal je Doblar, ki je v finalu z 2:1 premagal Levpo. V malem finalu so Ravne z 2:1 premagale domačine.

V soboto bo turnirsko dogajanje le na travnatem igrišču v bližini kajakaškega centra v Trnovem ob Soči. Prijave petčlanskih ekip pričakujejo do četrtka zvečer. Informacije: 031/79-39-68. IM


Najbolj brano