Evropski ritem jim (ne) koristi

Lahko nogometaši Gorice prekinejo niz porazov v Domžalah, ki letijo na krilih evropskih uspehov? To je glavno vprašanje pred jutrišnjo zadnjo tekmo 4. prvoligaškega kroga.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Julij, ki se je začel z izločitvijo armenskega Širaka, se je za Novogoričane nadaljeval bistveno slabše. Avgusta bodo vsekakor želeli zasukati rezultatski trend. Tudi z napovedanimi spremembami in dopolnitvijo vrst. V tednu, ki se izteka, se je dvignilo kar nekaj prahu, konkretnih premikov pa še ni. Iskanje napadalca se nadaljuje.

Trener Miran Srebrnič se bo moral torej še nekaj časa zanesti na preverjeni kader, ki le s težavo najde pot do nasprotnikovih vrat. Na treh tekmah so Novogoričani dosegli le en gol, kar je najmanj med desetimi prvoligaši. Zadnje mesto na lestvici je, upoštevajoč tudi obrambne vrzeli, logično.

V pretekli sezoni je jesensko gostovanje in poraz 0:5 v Domžalah pomenilo najnižjo točko novogoriške krivulje, ki je začela padati po pokalno-prvenstvenem triptihu z Mariborom. Letos utegne evropski dodatek sprožiti podobno sosledje dogodkov.

Resda se Domžalčani soočajo še z bolj zgoščenim ritmom tekem, a imajo tudi širši nabor igralcev. Dobra plat evropskega napredovanja Domžal je, da bo Simon Rožman po izločitvi Freiburga in neizbežnem slavju, ki je sledilo, gotovo osvežil ekipo oziroma spočil prvokategornike. Med njimi so tudi trije Primorci - Miha Blažič, Amedej Vetrih in Matija Širok, ki je izsilil ključno enajstmetrovko na četrtkovi povratni tekmi proti Freiburgu v Stožicah.

Gostitelji bodo sicer ohranili temeljne značilnosti, povezane z agresivnostjo in intenzivnim ritmom, a moštvena podoba ob zamenjavi akterjev vselej prinaša večja ali manjša nihanja. Drugo vprašanje je seveda, ali so jih gostje sposobni izrabiti in tekmo zapeljati v želene tirnice. ”Lani nam je to uspevalo, v letošnji sezoni, ko bi se lahko dvoboja v Krškem in Celju razpletla tudi drugače, pač ne. V prvi vrsti je treba premagati psihološko oviro. Domžale so v Evropi letvico postavile visoko in tudi po drugih kazalcih so pred nami, a treba je delati in verjeti vase,” je povedal Srebrnič, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Tilna Nagodeta. Izmed nogometašev, ki so začeli tekmo v Celju, pa sta se treningom šele v četrtek priključila Osuji Amarachi in Žiga Lipušček. ALEŠ SORTA


Najbolj brano