Želijo presenetiti

Prava škoda za ljubitelje primorskega nogometa je, da ne bodo mogli v živo videti najboljših slovenskih ekip. Po Domžalah v goste k Ankaranu namreč prihaja državni prvak Maribor.

Pomočnik trenerja Alfred Jermaniš (levo) in trener Vlado 
Badžim ne izgubljata dobre volje.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Pomočnik trenerja Alfred Jermaniš (levo) in trener Vlado Badžim ne izgubljata dobre volje.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Slovenski prvaki in (najmanj) udeleženci skupinskega dela evropske lige se bodo v Dravogradu počutili kot doma. Zanje bo to najbližje gostovanje v ligi (pol ure vožnje), kar pomeni, da utegne biti tribuna dravograjskega stadiona povsem vijoličasto obarvana.

Ankarančani po treh krogih ter krstni točki in zadetku še čakajo na prvo zmago. Po remiju s Triglavom so izgubili tekmi z Rudarjem in Domžalami. “Znova igramo proti favoritu, tokrat so to večkratni državni prvaki iz Maribora. Pripravljamo se resno, saj želimo tekmo na vsak način poskusiti obrniti v našo korist. Z nami bo spet tudi Delgado, ki je v ponedeljek zaradi osebnih razlogov odpotoval domov v Francijo,” pravi trener Vlado Badžim. S poškodbami se sicer ubadata Vinko Cerovec in Tim Vodeb.

Mariborčani so si na Islandiji priigrali evropsko jesen, v državnem prvenstvu pa kljub slabi in neprepričljivi igri še niso oddali točke, zato pa igrajo zelo pragmatično in rezultatsko učinkovito. Na utrujenost oziroma posledice tekem v evropskih kvalifikacijah se Ankarančani ne morejo pretirano zanašati. Domžalam je prejšnjo nedeljo Mihovil Klapan gol zabil že po 240 sekundah igre, a so Domžalčani v drugem polčasu obrnili izid in tekmo mirno pripeljali do konca. Mariborčani bodo kljub premešani postavi v vlogi favorita. Ankarančani so v ponedeljek na eni od pripravljalnih tekem v Prekmurju igrali z Al Nasrom, ki jim je v štirih minutah nasul tri zadetke.

Če običajno pišemo o številnih nekdanjih “otrocih” koprskega kluba ali koprske šole na delu v Mariboru, pa bo tokrat položaj drugačen. Trije člani oranžnih so namreč že nosili vijoličasti dres. Debi v članskem dresu je dočakal zgolj Sven Dodlek. Emir Dautović je za Maribor odigral 75 uradnih tekem v kadetskem in mladinskem državnem prvenstvu. Dres Maribora je nosil tudi Timotej Mate, saj je bil v sezoni 2010/11 član mariborske selekcije do 15 let. Od sezone 2012/13 je bil Mate član Kopra, zadnji dve sezoni pa je v drugi SNL postal eden od nosilcev igre Ankarana. ROK MAVER


Najbolj brano