Pri kraji majic so ga zalotili

Tatove in vlomilce prsti srbijo tudi poleti. Neznanec je v soboto zvečer vlomil v stanovanjsko hišo na območju Godoviča, 51-letni moški iz okolice Tolmina pa je v kampu kradel oblačila. V Istri so tatovi iz dveh kombijev ukradli mobilne telefone, odpeljali pa so tudi vespo in gorsko kolo.

51-letnega moškega  iz okolice Tolmina so v kampu zalotili 
med krajo majic, ki so visele pred šotori.
51-letnega moškega iz okolice Tolmina so v kampu zalotili med krajo majic, ki so visele pred šotori.  

PRIMORSKA > Lastniki hiše na območju Godoviča v idrijski občini so v soboto zvečer policiste obvestili, da je nekdo vlomil k njim. Ugotovili so, da je neznani storilec odnesel nekaj denarja in zlatnine.

V nedeljo v zgodnjih jutranjih urah pa so v kampu na Tolminskem pri tatvini zalotili moškega. O tem so nemudoma obvestili policiste, ki so se s patruljo pripeljali na kraj dogodka. Ugotovili so, da je 51-letni moški iz okolice Tolmina v kampu ukradel več majic, ki so visele pred šotori. Zoper njega bodo možje v modrem spisali kazensko ovadbo zaradi tatvine.

Več tatvin, ki so se zgodile zadnji konec tedna, preiskujejo tudi policisti koprske policijske uprave. V petek dopoldne je nepridiprav iz parkiranega kombija v Izoli ukradel mobilni telefon in tablični računalnik. Tudi v Kopru je tat iz odklenjenega parkiranega kombija ukradel telefon, vreden 650 evrov. Brez telefona, vrednega 200 evrov, je ostal tudi eden od zaposlenih na plaži v Strunjanu.

Iz koprskega mestnega jedra je pred dnevi izginil moped piaggio vespa primavera 50, vreden 2000 evrov. Domačini so v soboto dopoldne na Škofijah prepoznali ukradeno vespo. Z njo sta se pripeljala fanta, ki pa sta zbežala, ko so domačini rekli, da bodo poklicali policiste. Na mopedu ni bilo več obeh vzvratnih ogledal, tatovi pa so odnesli tudi ključe stanovanja, čelado in dokumente. Vespo so policisti že vrnili lastniku. V Portorožu je neznanec v soboto izpred lokala odpeljal modro moško gorsko kolo znamke scott. V nedeljo popoldne je nepridiprav na kopališču v Portorožu izkoristil nepazljivost tujca in mu ukradel nahrbtnik, v katerem je ime 550 evrov, mobilna telefona in dokumente. Tat je nahrbtnik v bližini odvrgel, v njem ni bilo več le gotovine. AC, SP


Najbolj brano