Boki buri domišljijo

Košarkarji edinega primorskega košarkarskega prvoligaša so vstopili v drugi teden priprav. Po skromnem številu igralcev v prvih dneh se je v ponedeljek pripravam priključil še večji del ekipe.

Boštjan Nachbar Foto: Rok Maver
Boštjan Nachbar Foto: Rok Maver

KOPER > Treningom Sixta Primorske se je začetku drugega avgustovskega tedna priključila nova skupina košarkarjev. Prvi teden vadbe so opravili Nejc Zupan, Rade Lisica, Daniel Vujasinović, Alen Hodžić in Rafael Baldassi, medtem ko so se jim v ponedeljek pridružili še Mirko Mulalić, Nebojša Joksimović, Marijan Čakarun in Tadej Ferme, na preizkušnji pa je 20-letni krilni igralec Luka Rožanc, v prejšnji sezoni član mariborskega Branika, ki je iz druge izpadel v tretjo ligo. S košarkarji trenutno ni glavnega trenerja Jurice Golemca, ki ima obveznosti v gruzijski reprezentanci, kjer je pomočnik selektorja, zato delo vodi njegov pomočnik Sebastjan Krašovec. Z njim sodelujeta strokovnjak za telesno pripravo Filip Ujaković in vodja članskega moštva Goran Jagodnik.

Prvi cikel treningov bo ekipa sklenila v petek, v soboto pa se moštvo odpravlja na priprave v Tolmin, kjer bo ostalo do prihodnje srede. Tigrom se bo takrat na pripravah priključil tudi Golemac.

“Med vadbo bomo vse sile skušali povezati tudi na način, da bomo v enotnem kampu združili člansko ekipo z mlajšimi selekcijami našega kluba. Na tak način bomo skušali narediti nov korak k čim večji povezanosti celotnega ustroja koprske in primorske košarke,” pravi Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska.

Goran Jagodnik, vodja članske ekipe, nam je povedal, da na preizkušnjo pričakujejo nigerijskega visokega igralca, ekipi pa se je na preizkušnji že pridružil bivši član LTH Castings, 205 centimetrov visoki 18-letni Haris Čučović. Košarkar iz BiH je pred tem igral za Olimpijo mladi, ima pa slovensko državljanstvo. Do nadaljnjega manjkata reprezentanta Jan Kosi in Gezim Morina, ki sta na pripravah oziroma kvalifikacijah s slovensko oziroma kosovsko izbrano vrsto.

Zagotovo pa je iz sporočila za javnost KK Primorska najbolj vznemirljivi podatek, da se je treningom Primorske priključil Boštjan Nachbar, ki poletje preživi v svojem domovanju v Kopru. Čeprav je nemogoče včasih mogoče, pa ni možnosti, da bi Boki oblekel dres koprskega kluba, saj se je treningom pridružil predvsem zato, da dokonča rehabilitacijo po poškodbi in spet pride v stik z žogo.

RM


Najbolj brano