Brezplačna delavnica soundpaintinga

Združenje Studio Kapula poziva glasbenike - amaterske, profesionalne, samouke, eksperimentalne, klasične, jazz, rock, profesorje ali študente, da se prijavijo na brezplačno delavnico soundpaintinga, ki bo od 26. avgusta do 1. septembra v koncertni dvorani Rondo Histriae v Družbenem centru Rojc v Pulju.

 Foto: Vir: Glas Istre
Foto: Vir: Glas Istre

PULJ > Delavnico bo vodil Neven Radaković, dirigent, diplomirani glasbeni teoretik in pedagog, skladatelj, umetniški vodja APU (Postmodern Art Ensemble) in Soundpainting Platforme Pula, ki od leta 2010 vodi delavnice in seminarje o sodobnih umetniških praksah s poudarkom na novi glasbi, soundpaintingu, glasbenem gledališču, intuitivnih glasbenih praksah, eksperimentalni in improvizirani glasbi ter kompoziciji v realnem času.

Informacije in prijave so možne na spletnem naslovu radakovic.neven@gmail.com in telefonski številki 098/9524-310.

Soundpainting je multidisciplinarni znakovni jezik za skladanje v realnem času. Koncept je ustvaril Walter Thompson leta 1974 in se stalno razvija; trenutno vsebuje več kot 1200 znakov. Soundpainter stoji pred skupino izvajalcev in z rokami in telesom prikazuje niz znakov, ki označujejo specifičen material, ki naj ga izvajalci proizvedejo. Soundpainter usmerja reakcije izvajalcev in tako oblikuje kompozicijo.

Udeleženci delavnice sodelujejo kot soundpainterji (skladatelji), in kot izvajalci (improvizatorji v ansamblu). Udeleženci delavnice bodo na zaključni predstavitvi predstavili tudi avtorske soundpainting kompozicije.

Spletno uredništvo


Najbolj brano