Trumpova hiša iz otroštva na portalu Airbnb

Najemnik hiše v newyorškem Queensu, v kateri je prva štiri leta svojega življenja preživel ameriški predsednik Donald Trump, se je odločil, da bo dal hiško v najem preko Airbnb za 725 dolarjev na noč.

Trampovo otroško domovanje je na voljo turistom. Foto: Airbnb
Trampovo otroško domovanje je na voljo turistom. Foto: Airbnb

NEW YORK > V tistem predelu New Yorka so sicer cene za prenočitev več kot občutno nižje, vendar pa strank ne bo manjkalo. V hiši s petimi spalnicami, ki jo je zgradil predsednikov sedaj že pokojni oče Fred, lahko namreč prenoči do 20 oseb, trdi lastnik.

Hiša stoji v predelu Queensa Jamaica Estates, ki je od središča mesta Manhattna oddaljena sicer le nekaj kilometrov, lahko pa bila na drugem planetu, saj je dobesedno sredi ničesar, med drugim tudi kar zadeva dostop s podzemno železnico. Do nje je mogoče priti v spodobnem času le z avtomobilom.

Hišo je nepremičninski podjetnik Michael Davis lani po Trumpovi zmagi na volitvah za 2,1 milijona dolarjev prodal kitajskemu vlagatelju, ki mu jo je potem dal v najem za 4000 dolarjev na mesec. Davis računa, da bo to vsoto zlahka pokril na račun radovednežev ali Trumpovih oboževalcev.

Oglas za najem pravi, da je sredi dnevne sobe Trumpova podoba iz kartona, ki je menda imenitna spremljevalka za spremljanje programa televizije Fox News. Oglašuje se kot popolna namestitev za newyorške počitnice.

STA


Najbolj brano