Skupno delo mladih in članov

Edini primorski košarkarski prvoligaš je del priprav opravil v Tolminu, kjer pa se ni potila le članska ekipa, temveč člani mlajših selekcij iz ŠD Koš, torej podmladka Primorske.

Miro Alilović (drugi z desne) na treningu z mladimi košarkarji 
Koš Primorske. Foto: Kk Primorska
Miro Alilović (drugi z desne) na treningu z mladimi košarkarji Koš Primorske. Foto: Kk Primorska

TOLMIN > Košarkarji Primorske so včeraj končali s petdnevnimi pripravami v Posočju, kjer jih je v ponedeljek prvič vodil glavni trener Jurica Golemac, ki je sicer kot pomočnik selektorja na pripravah z gruzijsko reprezentanco. Moštvo je Golemčevo prisotnost izkoristilo za uigravanje taktičnih zamisli trenerskega štaba. Golemac je z dosedanjim delom ekipe izredno zadovoljen, pohvalil pa je tudi razmere za delo v Tolminu. Obdobje pripravljalnih tekem bodo tigri odprli 30. avgusta, ko se bodo v Podčetrtku pomerili s turškim Gaziantepom.

Poleg članske ekipe so znanje in telesno pripravljenost v Tolminu gradili tudi mladi košarkarji ŠD Koš oz. KK Koš Primorske pod nadzorom vodje mlajših starostnih kategorij Mira Alilovića.

”S pripravami na novo sezono smo začeli pred dvema tednoma. V Tolminu treniramo z generacijama fantov do 17. in 19. leta starosti,” je ob uvodu v pripravljalni tabor povedal Alilović, ki se je košarkarskemu klubu iz Kopra pridružil minulo poletje. “Že od začetka priprav smo zelo osredotočeni na osnove košarke. Te vsakodnevno ponavljamo in izpopolnjujemo. Na podlagi teh temeljev, bomo nato zgradili naš sistem igre v prihodnji sezoni,” je dodal trener.

Generacija fantov do 17 let se je minulo sezono povzpela vse do tretjega mesta v državnem prvenstvu. Treninge v pripravljalnem obdobju so košarkarji zagrabili z veliko vnemo, a novi trener prinaša tudi nove metode dela, kar pa lahko predstavlja določene težave. Tega se zaveda tudi Alilović: “V tem trenutku sem z delom, pristopom ter delovno vnemo fantov dokaj zadovoljen. Zavedam se, da jim ni lahko, saj se morajo navaditi name in na moj sistem dela, tudi sam pa se navajam na njih.”

Tovrstne skupne priprave so namenjene tudi temu, da mlajši igralci začutijo še večjo pripadnost klubu prek druženja s starejšimi, saj je na pripravljalnem taboru čas tudi za to.

RM


Najbolj brano