Vijolice v Sežano

Že drugi krog nogometnega pokala obeta nekatere zanimive dvoboje, med primorskimi klubi pa so po žrebu najbolj atraktivnega nasprotnika nedvomno dobili v Sežani.

V Sežano prihajajo državni prvaki iz Maribora in finalisti 
lanskega pokalnega tekmovanja. Foto: Nk Ankaran
V Sežano prihajajo državni prvaki iz Maribora in finalisti lanskega pokalnega tekmovanja. Foto: Nk Ankaran

BRDO PRI KRANJU >V septembru se obeta zanimiv drugi krog pokalnega tekmovanja, v katerega se vključujejo Domžale, Maribor, Gorica, Olimpija in Triglav, ki je prvi krog preskočil zaradi odpovedi tekmeca. Že tekma med branilcem naslova, Domžalami, in vodilnim drugoligašem Muro v Murski Soboti zna biti izjemno zanimiva, saj muraši odkrito napovedujejo naskok na prvo ligo.

Pokal običajno prinaša tudi presenečenja. Eno od teh utegne biti dvoboj v Sežani med Cherryboxom 24 in Mariborom. Državni prvaki iz Maribora in finalisti lanskega pokalnega tekmovanja prihajajo v goste k tekmecu, ki je v prvem krogu presenetljivo izločil prvoligaša iz Velenja. Sežanci so v pokalnem tekmovanju nazadnje gostili Maribor septembra 1998, ko so vijoličasti komajda zmagali z 2:1. Gorica ima na papirju najlažje delo, saj bo gostovala pri celjskem tretjeligašu Šampionu, Jadran Dekani bo gostil prvoligaša Aluminij, medtem ko bo primorski ligaš Koper gostitelj kranjskega Triglava.

Olimpijo čaka kratka pot v Radomlje, ostala para pa sta Krka : Krško in Drava Ptuj : Celje. Tekme bodo 6. septembra, le tekma v Sežani bo 20. septembra. RM


Najbolj brano