Zastoji na cestah tudi ta konec tedna

Drugo polovico avgusta marsikdo še vedno izkoristi za zadnje dni počitka pred začetkom novega šolskega leta, drugi pa se s počitnic že vračajo. To se pozna tudi na slovenskih cestah, kjer je še vedno precej gneče. Kolone so tudi na mejnih prehodih.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Najbolj obremenjen je konec gorenjske avtoceste, kjer je pred predorom Karavanke proti Avstriji devet kilometrov dolg zastoj. Za Kranjsko Goro na prometno-informacijskem centru priporočajo izvoz Lesce. Zaradi poostrenega nadzora, ki ga izvajajo na avstrijski strani, občasno zaprejo predor Karavanke, pa tudi predor Ljubelj proti Avstriji.

Gneča je tudi na podravski avtocesti pred razcepom Draženci proti Hrvaški, tam je zastoj dolg en kilometer. Daljša kolona vozil je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in Vrhniki. Poleg tega se je pred cestninsko postajo Log zgodila prometna nesreča.

Na primorski avtocesti, je med počivališčem Lom in Uncem, prav tako zaradi prometne nesreče, upočasnjen promet proti Kopru, potovalni čas se podaljša za 10 do 15 minut.

Zastoji so še na cestah Draženci-Podlehnik-Gruškovje, med Sečo in Sečovljami, na cesti Šmarje-Dragonja in Podgrad-Starod.

Po zadnjih podatkih so daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Dragonja (vstop ura in pol, izstop ena ura), Sečovlje (vstop in izstop ura in 15 minut), Sočerga (vstop ura, izstop 20 minut), Starod (vstop ura, izstop 30 minut), Obrežje (vstop 30 minut) in Gruškovje (vstop 40 minut, izstop ura).

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je na hitri cesti sedem kilometrov dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano