Upanje umira zadnje

Kaj lahko opravi ankaranski palček proti ljubljanskemu orjaku? Na papirju se zdi izid današnjega dvoboja med Ankaranom in Olimpijo v Dravogradu že zapisan. Seveda pa imajo tudi gostitelji svojo računico.

Ankarančani so v letošnjem prvenstvu iztržili dve točki. Bodo 
proti Olimpiji uspeli pripraviti presenečenje? Foto: Sandi Jerman
Ankarančani so v letošnjem prvenstvu iztržili dve točki. Bodo proti Olimpiji uspeli pripraviti presenečenje? Foto: Sandi Jerman

KOPER > Ankarančani so minulo nedeljo po zaostanku dvakrat ujeli Krško in iztržili drugo točko v letošnjem prvenstvu. Kot je že običajno, so oranžni v začetku tedna v Prekmurju odigrali pripravljalno tekmo. V Bakovcih so remizirali s katarskim Al Arabijem. Med tednom so registrirali še enega igralca, 20-letnega Nigerijca Davida Nazima. Zvezni igralec je v zadnjih dveh sezonah igral pri klubih z grških jonskih otokov Zakintos in Krf (Kerkyra).

“Poskusili bomo najti šibke točke Olimpije in tekmo odigrati na rezultat. Olimpija je v naletu, po porazu v Evropi je skoncentrirana na prvenstvo, ima širši kader kakovostnih igralcev in je najbrž tudi bolj sveža od nas. A mi bomo poskusili spisati našo zgodbo,” je za spletno stran ankaranskega kluba napovedal trener Vlado Badžim. Šlo bo za prvi dvoboj obeh klubov v državnem prvenstvu, ki se bo v Dravogradu začel ob 16.50.

Zmaji med tednom niso imeli obveznosti. Ljubljančani so se lahko z vodilnega položaja v miru pripravili na peto ligaško preizkušnjo. Imajo zastrašujoče razmerje danih in prejetih zadetkov - kar 13:1. Iz Stožic je med tednom odšel k Triglavu David Tijanić, zato pa bi lahko krstni nastop vknjižil argentinski Slovenec Andres Vombergar. RM


Najbolj brano