V Hitu zadovoljni s poletnim turističnim obiskom

V igralniški družbi Hit so zelo zadovoljni s poletnim obiskom in številom nočitev v njihovih hotelih. Do konca julija je v njihovih hotelih prenočevalo 120.800 gostov, kar je 24,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Samo v juniju in juliju so našteli 45.800 nočitev, kar je 49,7 odstotka več kot lani.

V igralniški družbi Hit so zelo zadovoljni s poletnim obiskom 
in številom nočitev v njihovih hotelih. Foto: Leo Caharija
V igralniški družbi Hit so zelo zadovoljni s poletnim obiskom in številom nočitev v njihovih hotelih. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KRANJSKA GORA > K tako dobremu poslovnemu rezultatu sta prispevala tudi novi hotel Mond v Šentilju in prenos hotela in kampa Špik v Gozdu Martuljku v lastništvo Hita.

V štirih Hitovih hotelih v Novi Gorici so v juniju in juliju ustvarili za slaba dva odstotka več nočitev ali skupno 28.700, v prvih sedmih mesecih leta pa nekaj več kot 89.000 nočitev. Med gosti, ki so bivali v Hitovih hotelih na Goriškem, so bili gostje iz 48 različnih držav, med njimi tudi Avstralci, Japonci, Južnoafričani, Korejci, Kanadčani, Novozelandci in Američani.

Glavnino obiska v Hitovih igralnicah na Goriškem še vedno ustvarijo gostje z italijanskega trga, prav tako tudi nočitev. V novogoriških igralnicah se povečuje tudi obisk kitajskih gostov, ki živijo in delajo v Italiji.

Med gosti v poletnih mesecih izstopa večja skupina madžarskih gostov, ki so goriško obiskali ob 100-letnici Soške fronte.

V sodelovanju s slovenskimi turističnimi operaterji je novogoriški družbi v poseben poletni program obiskov Slovenije in Hrvaške uspelo kot izhodišče za odkrivanje zahodne Slovenije umestiti prav Novo Gorico. Gre za organizirane prihode gostov iz Izraela, ki se večino potovanja zadržujejo v Sloveniji, štiri noči pa bivajo na Goriškem. Odzivi prvih skupin so po Hitovih navedbah izjemno pozitivni, saj Izraelci ne morejo prehvaliti odlične kulinarike in kakovostnih storitev.

Obiski izraelskih gostov se organizirano vrstijo vsak teden, prihodi pa so potrjeni vse do začetka septembra. Po podobnem konceptu na Goriško prihajajo tudi štiri organizirane skupine iz Koreje, konec avgusta se bo tu ustavila večja skupina iz Nemčije. V Hitu te dni pričakujejo skupino Špancev, zadnja dva vikenda avgusta pa še dve skupini iz Kitajske.

Konec junija je družbi Hit uspelo iz Sicilije (Catania) pritegniti skupino gostov, ki so na ljubljansko letališče prispeli s čarterskim letalom, od tam pa se po vnaprej izbranem aranžmaju usmerili v Novo Gorico oziroma Kranjsko Goro. Podobne letalske programe iz Palerma že tržijo tudi za novoletne praznike.

Hit je na Goriškem gostil tudi kondicijske priprave slovenske moške smučarske reprezentance, ekipo izraelskih mladih plavalcev iz Jeruzalema, nogometaše grškega kluba Panionios Atene, v avgustu pa sta hotel Lipa in Športni center Hit gostila športne priprave azerbajdžanske ženske članske odbojkarske reprezentance.

“Vse večja odzivnost športnih ekip na Hitove tržne aktivnosti za športne priprave na Goriškem potrjuje, da je potencial te destinacije za razvoj športnega in tudi konferenčnega turizma zelo velik,” so povedali v Hitu.

V septembru se obeta niz dogodkov, tako konferenčnih, športnih kot tudi igralniških vsebin. Nova Gorica bo prvič gostila evropsko prvenstvo DealerEM, kjer se bodo v pokru pomerili zaposleni iz igralnic vse Evrope. Na poti po Evropi se bo v Novi Gorici ustavila skupina turistov iz ZDA, mednarodna kolesarska dirka SeaAlps pa bo sredi septembra povezala Hitovi destinaciji Novo Gorico in Kranjsko Goro.

STA


Najbolj brano