V novi številki Primorskih novic preberite

V dveh mesecih in pol, kolikor že trajajo obnovitvena dela na hitri cesti H4 med Vogrskim in Ajdovščino, so novogoriški policisti obravnavali več kot 30 prometnih nesreč zaradi premika smernih tabel. Tudi družina iz Nove Gorice je bila udeležena v eni od njih, ko se je usmerjevalna tabla, ki razmejuje vozna pasova, premaknila na njihovo vozišče tako, da so jo povozili.

Družina iz Nove Gorice je bila  začetku julija udeležena v 
prometni nesreči, ko se je usmerjevalna tabla, ki razmejuje 
vozna pasova, premaknila na njihovo vozišče, da so jo 
povozili. Foto: Leo Caharija
Družina iz Nove Gorice je bila začetku julija udeležena v prometni nesreči, ko se je usmerjevalna tabla, ki razmejuje vozna pasova, premaknila na njihovo vozišče, da so jo povozili. Foto: Leo Caharija

Hrup in nedovoljena gradnja na domačiji Fabiani

Domačijo Maksa Fabianija v Kobdilju je pred leti kupila družina Malgaj. Že od devetdesetih let zaščiten spomenik so obnovili, uredili vinograd in že kar nekaj časa ga tudi tržijo za poroke ter druge dogodke. Vendar pa dejavnost moti domačine, ki so se obrnili na različne organe zaradi nočnega hrupa. Poleg tega pa je v zemljiški knjigi na objekt vpisan zaznamek zaradi nedovoljene gradnje - za objekt, ki so ga ob glavni domačiji obnavljali, investitorji niso pridobili gradbenega dovoljenja.

Črno kampiranje je že problem

Letošnja poletna sezona z nepričakovanim navalom turistov iz dežel Beneluksa razkriva, da bo treba v prihodnje poleg sob in apartmajev rezervirati tudi bivanje v avtokampih. Lastniki kampov morajo številne goste zavračati oziroma delati selekcijo, prednost imajo oddaljeni, ki pridejo za teden ali dva. Zlasti dnevni gostje ostajajo brez prenočišč, zato so prisiljeni v kampiranje na črno, kar je to poletje problem v celotnem Posočju.

Skvoterji odhajajo, prihaja proizvodnja embalaže

Območje nekdanje tovarne Inde spreminja svojo podobo. Medtem ko novi lastniki preurejajo prostore, v katerih bodo kmalu zagnali proizvodno dejavnost, se skvoterji pripravljajo na slovo od prostorov, ki so jih zasedli pred skoraj tremi leti. Valter Krmac, delni lastnik Indeja, jim je dovolil, da v njih delujejo do 15. septembra.

Vrnili so se Rusi, navdušeni so Nizozemci

Poletje je radodarno napolnilo istrske turistične namestitve. Hotelirji so zadovoljni, sobodajalci in gostinci prav tako. Avstrijci so letos gostje številka ena v Portorožu, Italijani pa zaradi nižje kupne moči šele na četrtem mestu. V koprski občini beležijo 50-odstotno rast tujih gostov. Izolski občini pa ostajajo zvesti Slovenci, ki predstavljajo polovico vseh turistov.

V zdravstveni dom brez ovir

V teh dneh so v Mirnu začeli odpravljati nekatere arhitektonske ovire, s katerimi se srečujejo invalidi in druge ranljive skupine. Na vhodu v zdravstveni dom bodo zgradili položnejšo klančino, po naselju pa urejajo klančine na pločnikih.

Motorist umrl 26 dni po nesreči

Na koprskem OKC-ju so v petek prejeli klic, ki se ga najbolj bojijo. Iz mariborskega kliničnega centra so jih obvestili, da je v četrtek za posledicami nesreče, ki se je zgodila 22. julija, umrl 26-letni motorist iz Grosuplja. Ta se je pred slabim mesecem vračal s Hrvaške in v ovinku proti Ilirski Bistrici zapeljal na nasprotno stran ceste ter trčil v nemški kombi.

Za onesnaženje kopalnih voda kliči 112

Če opazite onesnaženje kopalnih voda, je treba poklicati na številko 112, ali - če gre za izpust plovila - pomorsko policijo. V Mesečevem zalivu, kjer je bralka naletela na sumljivo penjenje morja, analiza agencije za okolje ni zaznala posebnosti.

Sproščeno v reggae ritmih

V soboto se je v Tolminu sklenil že šesti Overjam, predzadnji festival tega poletja na prizorišču ob sotočju Tolminke in Soče. Po besedah organizatorjev je bil to najbolj obiskan Overjam do sedaj. Vsak dan je na festivalsko prizorišče prišlo več kot 3000 ljudi, nastopajočih pa je bilo prek 80.

Radujko zaprt na Hrvaškem

Medtem ko še vedno odmeva zadnji podvig Roberta Carvelyja, ki so ga po spektakularnem lovu ujeli orožniki v Caorlah v Italiji, so njegovega kolega Aleksandra Radujka iz koprskega pripora že pred dobrim mesecem predali hrvaškim policistom. Pri naših sosedih mora namreč odsedeti deset mesecev zaporne kazni.


Najbolj brano