V novi številki Primorskih novic preberite

Vozniki avtobusov Arrive bodo stavkali, in to na prvi pravi šolski dan, 4. septembra, ob 8. uri zjutraj. Zahtevajo pošteno plačilo za svoje delo in delo v varnem okolju. Prva stavkovna zahteva pa je preklic vseh sankcij, ki so jih podjetja Arrive uperila proti članom sindikata; kaplja čez rob je bila, kot kaže, krivdna odpoved zaposlitve predsedniku sindikata poklicnih voznikov avtobusov, Koprčanu Endreju Mesarošu. Prav Mesaroš je zdaj predsednik stavkovnega odbora.

Vozniki avtobusov Arrive bodo stavkali, in to na prvi pravi 
šolski dan, 4. septembra, ob 8. uri zjutraj. Foto: Sonja Ribolica
Vozniki avtobusov Arrive bodo stavkali, in to na prvi pravi šolski dan, 4. septembra, ob 8. uri zjutraj. Foto: Sonja Ribolica

Del letine v Istri obrala suša, v Brdih pa pozeba in toča

V vinogradih Vinakopra in v Brdih bo v sredo živahno. Če so doslej jemali vzorce za meritve kislin in sladkorja v grozdnih jagodah, bodopod škarjami trgačev padali prvi grozdi zgodnejših trt.

Morilec je imel še 503 naboje

Poleg pištole, s katero je moril v izolski bolnišnici, in vojaške puške thompson v svojem stanovanju je imel lani ustreljeni Darko Gregorič iz Sv. Antona doma pravo manjše skladišče streliva.

Eno leto za 660 metrov ceste

V začetku avgusta lani so zaradi gradnje pločnikov v Križu prvič zasvetili semaforji. Leto in mesec dni pozneje dela še vedno niso končana.

Moti jih, da so stvari na tleh

Izola bo, kot kaže, ostala brez tradicionalnega sejma starin in domače obrti, ki je že vrsto let vsako drugo soboto v mesecu v mesto privabil številne ljubitelje starin.

V mestu se spet kalijo filmarji

Približno 30 mladih filmskih ustvarjalcev iz treh držav ta teden v Novi Gorici v okviru 6. Mednarodnega mladinskega filmskega tabora snema kratke filme, ki jih bodo predstavili na petkovem zaključnem večeru.

Lesnina že gradi v Vrtojbi

Del večjega zemljišča na MMP Vrtojba je v teh dneh postal gradbišče.

V Sočo le zemljina s prahom

Pred dnevi so raftarji in kajakaši opazili pene na Soči pod tovarno TKK Srpenica. Po družbenih omrežjih so se začela ugibanja, ali se morda v reko stekajo kemikalije, ki jih TKK uporablja pri proizvodnji tesnilnih mas, poliuretanske pene in dodatkov za betone.

Če dražba uspe, bo Eda polno zaživela

V prostorih stečajne upraviteljice družbe Euroinvest v Ljubljani se bo v sredo zgodaj popoldne začela javna dražba za trgovsko-storitvene prostore, pisarniške prostore in parkirišča za poslovni del v Eda centru.

“Malo ložo naj dobi v svojo last občina, ne pa zasebnik”

Prihodnjo sredo bo stečajni upravitelj podjetja MTN inženiring na dražbi prodajal 68 kvadratnih metrov terase pod volti koprske Pretorske palače.

Poezija, vino in politični realizem

Na odprtju 21. Dnevov poezije in vina bo v sredo zazvenelo Odprto pismo Evropi, ki ga je napisal flamski pesnik Stefan Hertmans.

“Medalja ne bi bila presenečenje”

“Če se kockice sestavijo, je mogoče vse. Tudi medalja ne bi bila presenečenje,” je pred odhodom na Poljsko napovedal selektor slovenskih odbojkarjev Slobodan Kovač.


Najbolj brano