Na Floridi nekateri nad orkan Irma kar s puško

Nekateri prebivalci Floride se nameravajo s prihajajočim orkanom Irma soočiti kar z orožjem. Na dogodek se je prijavilo 43.000 ljudi. Policija je zaradi te svojevrstne akcije celo izdala opozorilo, da lahko to privede do resnih posledic.

 Foto: Youtube
Foto: Youtube

MIAMI > "Kombinacija stresa in dolgčasa me je privedla do tega, da sem prek Facebooka organiziral dogodek," je pojasnil 22-letni pobudnik Ryon Edwards, kot poroča britanski BBC. Dodal je, da je nad odzivom na vabilo na ta dogodek presenečen in da mu je vse skupaj nekoliko ušlo izpod nadzora.

Z orkanom se nameravajo ljudje spopasti s strelnim orožjem, metalci plamena in tudi laserji. Edwards je na Facebooku objavil tudi shemo, kako je treba streljati na orkan, da se naboji ne bodo vračali.

Policija je zainteresirane opozorila, naj ne gredo v boj z Irmo, saj se ne bodo vrnili živi.

Številni uporabniki so se odzvali s šalami. "Ne bo ob tem vreme še bolj pobesnelo?" se je vprašal eden od uporabnikov, drugi pa, ali bodo "liberalci v orkan metali blazine?"

Orkan, ki je na svoji poti prek karibskega otočja zahteval najmanj 25 smrtnih žrtev in povzročil veliko gmotno škodo, je sicer jug Floride dosegel davi po lokalnem času.

STA


Najbolj brano