Voznica je z avtom “poletela” na hitro cesto

Pri Spodnjih Škofijah, v bližini krožišča nad hitro cesto, se je v soboto popoldne zgodila hujša nesreča. Voznico je z avtom po trku z drugim vozilom zaneslo na brežino, nato pa je z avtom “zletela” na hitro cesto, kjer je obstala na njenem priključku. Voznica se je huje poškodovala, njen sopotnik pa je utrpel nekaj udarnin.

Voznico in sopotnika so gasilci s tehničnih posegom rešili iz 
avtomobila. Foto: Gb Koper
Voznico in sopotnika so gasilci s tehničnih posegom rešili iz avtomobila. Foto: Gb Koper

ŠKOFIJE > Nesreča se je zgodila v soboto, nekaj minut pred 18. uro. 35-letna voznica se je z avtom ljubljanske registracije peljala od Škofij proti Bivju in trčila v vozilo, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljala 52-letna domačinka.

Ta je policistom povedala, da se je peljala od krožišča proti Spodnjim Škofijam. Približno sto metrov od krožišča je opazila, kako je voznica z avtom ljubljanske registracije najprej trčila v zaščitno ograjo in izgubila nadzor nad vozilom. Z njim je drsela po vozišču proti vozilu domačinke. Ta je z avtom ustavila, a trka ni uspela preprečiti. Voznica je z avtom ljubljanske registracije trčila v prednji del njenega vozila.

Ljubljanski avto je nato čez robnik zaneslo na travnato površino, kjer je bočno zadel v drevo. Avto je zatem dvignilo in ga za 360 stopinj obrnilo, nazadnje pa je na kolesih obstal na spodnji hitri cesti oziroma na njenem priključku.

Na kraj nesreče so poleg policistov prihiteli koprski poklicni gasilci in dve reševalni ekipi. Gasilci so s tehničnim posegom iz avta rešili voznico in njenega 44-letnega sopotnika ter ju predali v oskrbo reševalcem Prehospitalne enote in Reševalne službe slovenske Istre. Oba so odpeljali v izolsko bolnišnico. Voznica se je v nesreči huje poškodovala, utrpela je zlom desne goleni, njen sopotnik pa jo je odnesel z nekaj udarninami.

SP


Najbolj brano