Manj stresno kot lani

Če je lani poleti v taboru Ženskega univerzitetnega društva Koper prišlo do prave male kadrovske revolucije, je bilo letošnje poletje bolj mirno. To potrjujeta tudi uvodni zmagi v novem prvenstvu. Tri igralke so odšle, tri so prišle, na klopi in v vodstvu kluba ni bilo sprememb. Le iz Arene Bonifika se je ekipa preselila v sosednjo dvorano OŠ Koper.

Letošnja sezona spet prinaša tudi lokalni naboj med koprsko (oranžne) in 
hrpeljsko ekipo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Letošnja sezona spet prinaša tudi lokalni naboj med koprsko (oranžne) in hrpeljsko ekipo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Iz koprskega ženskega rokometnega prvoligaša sta med premorom med dvema sezonama odšli obe igralki desnega krila, Tina Bajić in Anamarija Baruca, pa tudi krožna igralka Tea Bunić. Vrnila se je izkušena Mirjana Gojković, iz Izole je prišla Anja Maticca, treningom pa se je spet pridružila tudi Amina Jagurdžija.

Upam, da nam bo uspelo registrirati tudi Nevenko Milaković, ki je sicer trenutno še poškodovana. Vadbi prve ekipe smo priključili najbolj obetavne mlajše igralke, ki so letos igralsko dozorele in bodo lahko nedvomno pomagale. Ekipa je bolj stabilna in bi morala biti še nekoliko boljša kot lani. Tudi sicer stanje v klubu ocenjujem kot dobro. Glede pokroviteljev se je položaj lepo izboljšal, poleti smo tudi uspešno izpeljali skupščino,” je pojasnil predsednik kluba Sašo Munda.

“V primerjavi z lanskim poletjem se je položaj kar spremenil. Prihodi treh igralk nam omogočajo raznovrstnejšo igro. Lahko bomo več menjavali na zunanjih položajih in z rotacijami vseh šestdeset minut držali višji ritem. Naš edini problem je ta, da precej deklet zaradi služb ne more priti prav na vsak trening. Videli bomo, koliko se bo to poznalo na prvenstvenih tekmah. Smo optimisti, če pa ne bi šlo po načrtih, bomo najbrž morali pozimi spet zavihati rokave in se bolje uigrati za pomlad. To je pač naša realnost,” pravi trener Valentino Štingl, ki začenja svojo drugo sezono na severni strani Istre.

Sicer bodo okostje ekipe tvorile še Kristina Petrinja, Eva Zorko, iz Ilirske Bistrice oziroma Sežane posojeni Špela Fidel ter Metka Škabar, pa še Kaja Teraž. Maja Pavletič bo na začetku sezone nekaj časa odsotna, medtem ko bo Tina Munda po uvodnih krogih odšla na študijsko izmenjavo v Nemčijo in se bo vrnila šele spomladi. SANDI JERMAN


Najbolj brano