Prisrčen sprejem za zlatega Miho Tavčarja

Nekaj ur po aplavzu za doseženo prvo mesto v maratonski vožnji z dvovprego na svetovnem prvenstvu je Miha Tavčar doživel še aplavz in prisrčen sprejem v domačem Povirju.

Miha Tavčar (drugi z desne) je nazdravil skupaj s sovoznikom 
pri maratonski vožnji Damjanom Ščuko (tretji z desne), 
očetom Jankom Tavčarjem in trenerjem Benjaminom Aillaudom (prvi in drugi z desne) ter ostalimi člani slovenske 
reprezentance. Foto: Marica Uršič Zupan
Miha Tavčar (drugi z desne) je nazdravil skupaj s sovoznikom pri maratonski vožnji Damjanom Ščuko (tretji z desne), očetom Jankom Tavčarjem in trenerjem Benjaminom Aillaudom (prvi in drugi z desne) ter ostalimi člani slovenske reprezentance. Foto: Marica Uršič Zupan

POVIR > Da se v Povirju pripravljajo na slovesen dogodek, se je po vasi slišalo že pred zaprtjem referendumskega volišča. A so se domači navijači kar načakali, preden je novopečeni svetovni prvak v vožnji dvovpreg za maratonsko vožnjo prejel na lipiškem hipodromu medaljo in čestitke, nato pa se odpravil domov, skupaj s svojima zmagovalnima konjema, seveda.

Sovaščani so mu pripravili prisrčen in spontan sprejem, na katerega so prišli tudi člani njegove ekipe s trenerjem Benjaminom Aillaudom na čelu, Tavčarjevim sovoznikom v maratonski vožnji Damjanom Ščuko in vodjo strokovnega sveta za vožnje z vpregami pri Konjeniški zvezi Slovenije Bojanom Polšakom.

Seveda ni manjkal niti Tavčarjev sovoznik v dresurni in spretnostni vožnji, njegov oče Janko Tavčar, pa mama Marica in sestra Nika ter žena Taja z njunimi tremi otroki. Čestitke so svetovnemu prvaku izrekli številni vaščani, predsednik Krajevne skupnosti Povir Franko Uršič ter ljubitelji konj iz Sežane in okolice.

Več o Tavčarjevem uspehu lahko preberete: Tihe sanje so se uresničile

MUZ


Najbolj brano