Prva zmaga Bronxa

Tretji krog državnega prvenstva v dvoranskem nogometu je Primorcem prinesel polovični izkupiček. Točk se je veselil Bronx, Oplast pa je pri državnih prvakih ostal praznih rok.

Škofijski Bronx (v rumeni opremi) je do pomembne zmage 
proti Benediktu prišel  šele v končnici tekme.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Škofijski Bronx (v rumeni opremi) je do pomembne zmage proti Benediktu prišel šele v končnici tekme.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŠKOFIJE > Edina tekma na Primorskem je bila na Škofijah, kjer je Bronx pred 110 navijači z veliko borbenosti le prišel do prvih letošnjih točk. Domači so tekmo slabo začeli in kmalu zaostajali že z 0:2. Do začetka drugega polčasa sta Tadej Čuk in David Mataja uspela izid izenačiti, vse točke pa je domačinom v končnici tekme z odločilnim zadetkom prinesel kapetan Nik Zajc.

V Mariboru je bil derbi vrha. V dvorani državnih prvakov je kobariškemu Oplastu po zadetku Anžeta Široka iz prvega napada dobro kazalo, a so domačini hitro izenačili in povedli. Na primorski strani je nato ravnotežje spet vzpostavil Tine Kravanja. Izenačenje ob polčasu je obetalo napeto nadaljevanje. Pričakovanja so se potrdila. Štajerci so spet povedli, kobariški kapetan Jaka Sovdat pa je ponovno izenačil. Zadnje minute so pripadle Mariborčanom v njih pa je Aleš Vrabel poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Takoj po ligaških tekmah se je v Kidričevem zbrala slovenska reprezentanca, ki bo danes ob 18. uri v mariborski dvorani Tabor odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem z Nemčijo. Druga bo jutri ob 18 uri v Kidričeve. Dres z državnim grbom bo nosilo tudi pet Primorcev. To so Igor Bratić, Anže Širok (oba Oplast), Kristjan Čujec (Dobovec), Nejc Hozjan (Civitella Sicureza) in Tilen Štendler (Maccan Prata C5).

Sevnica in Dobovec ostajata neporažena. Tokrat sta remizirala, za Dobovec pa je mrežo zatresel tolminski nogometaš Kristjan Čujec.

Litija je po kar sedmih zadetkih v mreži novinca Ivančne Gorice še trdneje na vrhu, zanjo pa je igral tudi kobariški nogometaš Borut Ručna.

> Prva SFL, 3. krog - Sevnica : Dobovec 1:1, Ivančna Gorica : Litija 0:7, Maribor : Oplast 4:3(2:2); strelci - 0:1 Širok (1), 1:1 Rednak (8), 2:1 Markič (11), 2:2 Kravanja (19); 3:2 Jandrić (25), 3:3 Sovdat (28), 4:3 Vrabel (33); Bronx : Benedikt 3:2 (1:2); strelci - 0:1 Vindiš (6), 0:2 Buzeti (13), 1:2 Čuk (17), 2:2 Mataja (24), 3:2 Zajc (37).

Vrstni red - Litija 9, Oplast 6, Dobovec 5, Sevnica, Maribor 4, Siliko, Bronx 3, Benedikt, Ivančna Gorica 0,

STA, IM


Najbolj brano