V novi številki Primorskih novic preberite

V koprski občini načrtujejo, da bi ribiški pomol podaljšali za približno sto metrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Brez subvencij ne bo obnov

Večina vinogradnikov in vinarjev ima obilico dela v kleti, številni pa se že pripravljajo na obnovo vinogradov. A marsikoga, ki je za dovoljenje zaprosil po 19. maju, je pri oddaji vloge za dodelitev podpore za prestrukturiranje vinograda v 2018 prehitel čas.

Zemljišča podržavili na podlagi neveljavnega zakona iz leta 1947

162 hektarjev pašnikov in gozdov. Za toliko so manjše tri slovenske agrarne skupnosti, ki so bile lastnice zemljišč na hrvaškem ozemlju še letos poleti.

O remizi še ne želijo govoriti

Priprave na obnovo remize se očitno začenjajo. Tik ob njej so namreč v soboto postavili kontejner, ki se običajno uporablja na gradbiščih.

Na dražbi upravna stavba Kraškega zidarja

V torek bo prva dražba upravne stavbe Kraškega zidarja v stečaju.

Hrpeljska industrijska cona vse bolj živa

Obrtno-industrijska cona v Hrpeljah, ki so jo vzpostavili pred 15 leti, je bila nekaj časa slabo izkoriščena, v zadnjih dveh letih pa se vanjo spet vračajo obrtniki.

“Odločilen ni en dan, ključna so leta dela in izkušenj”

Miha Tavčar in njegova lipicanca so z osvojitvijo prvega mesta na svetovnem prvenstvu naredila velik korak za slovenski konjeniški šport, zlasti za doslej zelo slabo razvito vožnjo dvovpreg.

Prijeli še drugega napadalca

Na novogoriškem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje 28-letnemu Stefanu Đ. iz Srbije, ki mu tožilstvo očita, da je z neznanim pajdašem lani napadel in oropal Matjaža Trampuža, poleg tega pa je v hotelski sobi hranil še 333 gramov heroina in kokaina.

Glave, ki nas vznemirjajo

V koprski galeriji Loža se na svoji prvi samostojni razstavi v domovini predstavlja Aleksander Velišček, leta 1982 rojen v Šempetru pri Gorici.


Najbolj brano