Glavna obravnava zoper Valona Hoxhaja predvidoma konec novembra

Na koprskem okrožnem sodišču bi se morala danes začeti glavna obravnava v sojenju Valonu Hoxhaju in Eltonu Shkurtiju zaradi izsiljevanja. Ker pa še ni bilo odločeno o vseh izločitvenih predlogih obrambe, je predsednik senata Matevž Gros ugotovil, da ni pogojev za izpeljavo naroka. Glavna obravnava naj bi se tako predvidoma začela 28. novembra.

Tudi današnji narok v sojenju Valonu Hoxhaju in Eltonu 
Shkurtiju zaradi izsiljevanja je potekal pod strogimi varnostnimi ukrepi.
Tudi današnji narok v sojenju Valonu Hoxhaju in Eltonu Shkurtiju zaradi izsiljevanja je potekal pod strogimi varnostnimi ukrepi. 

KOPER > Takrat naj bi tudi opravili zaslišanje varovane priče prek videokonference.

Tudi današnji narok je potekal pod strogimi varnostnimi ukrepi. Obdolženca so, oba vklenjena, spremljali štirje pravosodni policisti v neprebojnih jopičih.

Valon Hoxhaj in Elton Shkurti sta v priporu zaradi postopka v tako imenovani zadevi Kobra in se ju sumi, da sta sodelovala v širši kriminalni združbi, katere glavni posli so bili preprodaja prepovedanih drog ter trgovanje z orožjem in ilegalnimi prebežniki.

V tem primeru pa ju obtožnica bremeni izsiljevanja najemnika lokala v Izoli. Hoxhaj na predobravnavnem naroku krivde ni priznal.

Za kaznivo dejanje izsiljevanja, ki ga zagrešita dve ali več oseb in pri katerem je uporabljeno orožje ali nevarno orodje ali poteka na posebej surov in poniževalen način, je predvidena kazen od enega do osmih let zapora.

STA


Najbolj brano