V bolnišnici grozil zaposlenim

Za preplah v šempetrski bolnišnici je v soboto popoldne poskrbel moški, ki je grozil zaposlenim in napadel varnostnika. Zaposleni še niso pozabili na napad, ki se je pred dobrim tednom zgodil v bolnišnici, a so nam pretreseni očividci povedali, da je tokrat varnostnik posredoval hitro in učinkovito ter onesposobil nasilneža.

V soboto popoldne je v šempetrski bolnišnici 62-letnik 
razgraja in grozil zaposlenim. Foto: Nace Novak
V soboto popoldne je v šempetrski bolnišnici 62-letnik razgraja in grozil zaposlenim. Foto: Nace Novak

ŠEMPETER PRI GORICI > Po pripovedovanju očividcev se je neprijetni dogodek zgodil v soboto zvečer, ko so reševalci pripeljali moškega, ta pa je v bolnišnici, na intenzivni enoti urgence, ogrožal medicinsko sestro, zdravnico in varnostnika. Zaposlenim je grozil, jih žalil. “Bilo je grozno,” je povedal naš sogovornik. Moški naj bi se, ko so ga že privezali, znova odvezal in udaril varnostnika. Drugi varnostnik pa je ravnal strokovno in hitro onesposobil moškega ter ga vklenil, nam je še povedal sogovornik.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so jih iz ene od varnostnih služb v soboto okoli 14.30 obvestili o kršenju javnega reda in miru v eni od večjih zdravstvenih ustanov. Tam je razgrajal 62-letni moški. V bolnišnico so odhiteli policisti novogoriške policijske postaje, ki so ugotovili, da se je moški neprimerno vedel do tamkajšnjih zaposlenim. Varnostnikom kršitelja ni uspelo pomiriti, zato so morali v skladu s svojimi pooblastili uporabiti prisilna sredstva, uporabili so fizično silo in moškega vklenili, je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

Policisti bodo proti 62-letniku, ki naj bi bil pod vplivom alkohola, zaradi kršenja javnega reda in miru ter neupoštevanja navodil varnostnikov ustrezno ukrepali.

Kot smo izvedeli, naj bi moški, ki ni upošteval navodil varnostnika, tega tudi udaril po obrazu. Za pojasnila o sobotnem dogajanju smo zaprosili tudi vodstvo šempetrske bolnišnice. Direktorica Nataša Fikfak nam je obljubila, da nam bodo odgovorili v zakonskem roku.

Spomnimo, pred dobrim tednom je 24-letni domačin, ki je prišel na obisk k prijatelju, zaposlenim grozil z nožem, enega je laže poškodoval. V bolnišnici so že takoj poskrbeli za dodatne varnostne ukrepe in dodatnega varnostnika. Pripravljali pa naj bi tudi druge ukrepe za večjo varnost v bolnišnici. SP


Najbolj brano