Z avtom v hišo

Danes ob 10.10 so policiste obvestili o prometni nesreči v Kanalu, kjer se je 38-letni voznik avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zaletel v vogal ene od tamkajšnjih hiš. Prometni policisti so mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 1,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo zoper omenjenega kršitelja cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Danes dopoldne so policisti obravnavali tatvino senčnika na počivališču hitre v Šempasu. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec na omenjenem kraju ponoči ukradel rdeč senčnik, vreden približno 350 evrov. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Ajdovščini

Včeraj ob 18.53 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Ajdovščini, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 41-letni voznik avtomobila vozil po Goriški cesti v smeri krožnega križišča in se zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v zadnji del drugega avtomobila, s katerim se je pred njim peljala 63-letna voznica. Na kraju prometne nesreče so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. 63-letna voznica se je v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovala in so ji najprej zdravniško pomoč nudili v ZD Ajdovščina, nato pa so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostala na opazovanju. Policisti so 41-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Kolesar in motorist sta trčila

Včeraj okrog 19. ure so policiste obvestili o prometni nesreči v Lokavcu, kjer sta trčila mladoletni kolesar in zaenkrat še neznani voznik kolesa z motorjem. Po sedanjih ugotovitvah je do omenjene prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti mladoletnega kolesarja, ki je povzročil prometno nesrečo, pri vključevanju v promet na javno cesto z dovozne poti. V prometni nesreči se je mladoletnik predvidoma lažje poškodoval in je po trčenju za krajši čas izgubil zavest. Po prometni nesreči so poškodovanca sorodniki odpeljali v ZD Ajdovščina, kjer so mu zdravstveni delavci nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju.

Da bi razjasnili vse okoliščine omenjene prometne nesreče, policisti pozivajo zaenkrat še neznanega voznika kolesa z motorjem kot tudi morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije o prometni nesreči, naj se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica ali na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj ob 15.32 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Rožni Dolini pri Novi Gorici, v kateri sta bilu udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da sta oba udeleženca (20-letna voznica začetnica in 60-letni voznik) vozila iz smeri predora Panovec proti krožnemu križišču v Rožni Dolini. Pred omenjenim krožiščem je 20-letna voznica zaradi prekratke varnostne razdalje z vozilom trčila v zadnji del drugega osebnega vozila. V prometni nesreči je bil 60-letni voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano