V Izoli dvojne sejnine

Izolski občinski svet je na redni seji minuli četrtek potrdil Dušana Ambroža z Liste Izolani (na fotografiji) za kandidata za člana državnega sveta.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Dušan Ambrož se je edini potegoval za ta položaj. Izbrali so tudi štiri izolske elektorje, ki bodo v volilnem telesu na volitvah za člana državnega sveta, ki bodo 22. novembra. Elektorji so Gregor Perič (SMC), Marino Domio (SD), Ljubo Klanjšček (Desus) in Barbara Dobrila (Lista Izolani). Ker pa župan Igor Kolenc za prihodnji četrtek že razpisuje novo redno sejo občinskega sveta z enajstimi točkami dnevnega reda, se poraja vprašanje, zakaj niso minuli teden obravnavali tudi napovedanih enajst točk in s tem privarčevali denar za sejnine (neuradno naj bi šlo za več kot 7000 evrov na sejo).

V občinski upravi odgovarjajo, da so morali zadeve, povezane z volitvami v državni svet, izpeljati do 22. oktobra. “Po tej logiki bi morali sejo izpeljati ta četrtek (19. oktobra), a občinskim službam do takrat ne bi uspelo pripraviti gradiva za vseh enajst točk,” pojasnjujejo v kabinetu župana Kolenca. MC


Najbolj brano