Študenti oblikovali istrski zajtrk

Ob svetovnem dnevu hrane so na koprski Fakulteti za management v sodelovanju s Centrom dnevnih aktivnosti Koper pripravili in postregli istrski zajtrk, kot si so ga zamislili študenti in njihovi mentorji, ki so sodelovali pri projektu Razvoj kulinaričnega produkta.

KOPER > Postregli so dva različna zajtrka. Prvemu so dali ime Tradicija po istrsko ter na beli kruh položili panceto, suho klobaso, sir, namizne oljke in fige. Drugi zajtrk, poimenovan Istrska poslastica, so sestavljali koruzni kruh, figova marmelada ali figov hlebček, maslo, mleko ali jogurt. V Centru dnevnih aktivnosti pod dvorano Bonifika so spekli kruh, pripravila fritajo s panceto in šparglji ter skuhali domač šipkov čaj in belo kavo iz cikorije. Projekt so si zamislili študenti treh fakultet Univerze na Primorskem - Boris Ovšek, Vesna Prezelj, Gregor Mulev, Valentina Novak, Urša Kogovšek, Lea Žabkar, Kristina Taja Gruenfeld in Nejc Kovačič, njihova delovna mentorica je bila Mateja Hrvatin Kozlovič, pedagoška mentorica pa višja predavateljica Katarina Košmrlj s Fakultete za management. AP


Najbolj brano