Obama se vrača na politično prizorišče

Po večmesečnem zatišju in izogibanju neposrednemu srečanju s svojim naslednikom Donaldom Trumpom se nekdanji predsednik ZDA Barack Obama vrača na politično prizorišče.

Po večmesečnem zatišju in izogibanju neposrednemu 
srečanju s svojim naslednikom Donaldom Trumpom se 
nekdanji predsednik ZDA Barack Obama vrača na politično 
prizorišče.
Po večmesečnem zatišju in izogibanju neposrednemu srečanju s svojim naslednikom Donaldom Trumpom se nekdanji predsednik ZDA Barack Obama vrača na politično prizorišče. 

RICHMOND > 56-letni Obama se namerava v četrtek udeležiti shoda kampanje v New Jerseyju in Virginiji, da bi podprl kandidata demokratske stranke, ki se potegujeta za položaj guvernerja.

Volilci obeh držav bodo odločili 7. novembra, leto dni po zmagi republikanskega kandidata Donalda Trumpa nad demokratsko kandidatko Hillary Clinton.

Volitve prihodnji mesec bodo pokazatelj razpoloženja volilcev pred vmesnimi volitvami prihodnje leto. Te bodo predstavljale velik izziv trenutnemu predsedniku Trumpu in njegovi republikanski stranki.

"Letos imamo le dvoje velikih volitev, za guvernerja New Jerseyja in Virginije," je povedal profesor politologije Larry Sabato. "Te bi utegnile zaznamovati vmesne volitve prihodnje leto," je še dodal.

Zaenkrat sporočilo Obame ostaja neznano. Nekdanji predsednik se namreč od odhoda iz svoje pisarne 20. januarja v skladu s tradicijo ni udejstvoval v politični sferi, Trump pa je medtem metodično izbrisal ključne elemente politike njegove administracije. Trump med drugim v javnosti svojega predhodnika tudi pogosto ostro kritizira, zato bi mu ta na shodu utegnil vrniti milo za drago.

Po treh mesecih počitnic je Obama pričel pisati svojo biografijo, podal je le nekaj javnih izjav in sprejel le redka povabila na intervjuje. Molk je prekinil le za komentiranje pomembnih zadev nacionalnega pomena, kot so priseljevanje, zdravstvo in podnebne spremembe.

STA


Najbolj brano