Kabina tovornjaka je zgorela

Danes ob 6.45 je bila policija obveščena o požaru kabine tovornega vozila na odseku hitre ceste blizu cestninske postaja Bazara v smeri Vrtojbe. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni voznik tovornega vozila, državljan BiH, med vožnjo na omenjenem odseku hitre ceste opazil dim in nato ustavil tovorno vozilo ter odklopil kleme z akumulatorja.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Kmalu zatem je nato prišlo do vžiga (vzrok požara je najverjetneje kratki stik na električni inštalaciji), zaradi česar je zgorela notranjost kabine. Kasneje so požar kabine tovornega vozila znamke mercedes benz actros dokončno pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Šempeter pri Gorici. Zaradi požara je na vozilu nastalo za približno 10.000 evrov škode. Prometni policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom v cestnem prometu s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gramoz na avtocesti

Danes okoli 7.30 je policija prejela več klicev voznikov, ki so povedali, da je na avtocesti od Črnega Kala proti predoru Dekani zemlja. Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila iz Izole vozil po avtocesti, ko se mu je odprla desna stranica na kesonu in se je po cesti razsul gramoz. Za njim je pripeljal voznik tovornega vozila iz Jesenic, zapeljal na razsuti gramoz in pri tem poškodoval pnevmatike na priklopnem vozilu. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Škode je za več kot 51.000 evrov

Na območju občine Piran je nekdo vlomil v hišo, iz katere je ukradel zlatnino in denar, lastnike pa oškodoval za več kot 51.000 evrov.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Danes, nekaj minut pred 11. uro, so policisti na območju naselja Slap ob Idrijci zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 42-letnega voznika manjšega tovornega vozila. Policisti so v nadaljevanju postopka med drugim ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ni plačal goriva

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je včeraj, ob 19.50 uri na omenjeni bencinski servis pripeljal neznani voznik avtomobila znamke lancia Y, italijanskih registrskih številk, in v vozilo natočil za 50 evrov goriva. Voznik se je nato s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun. Policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Kradel iz torbice

Neznanec je ponoči pristopil do enega od gostinskih lokalov v središču Nove Gorice in iz moške torbice, ki jo je oškodovanec pozabil na stolu, ukradel denar, kreditni kartici in druge osebne dokumente. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Avto ostal brez okrasnih pokrovov

Včeraj dopoldne so policiste obvestili, da je neznanec iz avtomobila, ki je bil parkiran na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici, ukradel štiri okrasne pokrove s pnevmatik omenjenega vozila. Nastala je škoda v višini približno 50 evrov. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o zadevi s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

S pašnika ukradel akumulator

Včeraj so policisti obravnavali tatvino akumulatorja na območju naselja Dragovice. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s tamkajšnjega pašnika ukradel akumulator, vreden približno 150 evrov, ki ga je lastnik uporabljal za napajanje električnega pastirja. Neznanec je omenjeni akumulator nadomestil z manjšim iztrošenim akumulatorjem. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Odnesel ogledala in črpalko

Policiste so včeraj ob 13.31 obvestili o tatvini stranskih ogledal in črpalke za gorivo s tovornega vozila v Goriških Brdih. Po prvih podatkih je neznanec v zadnjem tednu dni z neregistriranega tovornega vozila, ki je bilo parkirano v naselju Podsabotin, ukradel obe stranski ogledali in črpalko za gorivo. S tem je storilec lastnika vozila oškodoval za približno 200 evrov. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kolo izginilo iz kolesarnice

Včeraj popoldne so policisti obravnavali tatvino ženskega gorskega kolesa v Novi Gorici, kjer je neznanec pred nekaj dnevi iz zaklenjene kolesarnice ukradel žensko gorsko kolo, znamke GT, črne barve, vredno približno sto evrov. Policisti bodo v zvezi z omenjenim premoženjskim kaznivim dejanjem glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Napihal je

Včeraj, nekaj pred 21. uro, so policisti v Ajdovščini ustavili 69-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano