Rešitve po meri najbolj ranljivih

V novem krožišču pri gasilskem domu na pobudo vipavskih javnih zavodov odpravljajo pomanjkljivosti, da bodo pločniki, klančine in prehodi za pešce prijaznejši do invalidov, starejših in drugih šibkejših udeležencev v prometu.

Krožišče bo prijaznejše za šibkejše udeležence v prometu.  Foto: Alenka Tratnik
Krožišče bo prijaznejše za šibkejše udeležence v prometu.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Med drugim bodo znižali naklon klančin, na prehodih za pešce bodo klančine uredili po celotni širini, na pločnikih ob prehodih bodo zagotovili večje površine za obračanje, za ljudi z okvarami vida bodo uredili talne taktilne oznake, ob zelenici pred Ciriusom Vipava bodo postavili dodatno zaščitno ograjo.

Dela naj bi zaključili do 31. oktobra. Novo krožišče je po pogodbi stalo 418.000 evrov, z dodatnimi deli med gradnjo in s popravili pa bo končna cena 502.000 evrov. Naložbo sta sofinancirali Direkcija za infrastrukturo, ki je prispevala 350.000 evrov in je prevzela tudi stroške popravil, in Občina Vipava, ki je zagotovila 152.000 evrov.

Ureditev krožišča pomeni izpolnitev dogovora, ki sta ga že leta 2000 ob pripravah na gradnjo hitre ceste sklenili občina in prometno ministrstvo. AT


Najbolj brano