V novi številki Primorskih novic preberite

V Heti Asset Resolution že nekaj časa prodajajo območje nekdanjega Delamarisa v Izoli, pa vendar so danes predstavili idejni osnutek, kako si sami zamišljajo ureditev tega degradiranega območja. Predvideli so štirizvezdični kompleks s centrom dobrega počutja, 270 hotelskimi sobami, 80 apartmaji in sedmimi vilami.

V Heti Asset Resolution še kar prodajajo  območje nekdanjega Delamarisa v Izoli, pa vendar so  danes  predstavili 
idejni osnutek, kako si sami zamišljajo  ureditev tega degradiranega območja. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V Heti Asset Resolution še kar prodajajo območje nekdanjega Delamarisa v Izoli, pa vendar so danes predstavili idejni osnutek, kako si sami zamišljajo ureditev tega degradiranega območja. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Brežana ne bo več v državnem svetu

V senci predsedniških volitev potekajo volitve za državni svet. Boris Popovič si je praktično zagotovil še tretji zaporedni mandat, zelo razburljiva pa bosta razpleta na srednjem Primorskem in v posoško-idrijski volilni enoti, v kateri je Uroš Brežan ostal brez podpore.

Občina Ajdovščina ne bo več solastnica Mlinotesta

Ajdovski občinski svetniki so na današanji seji župana Tadeja Beočanina pooblastili, da proda delež občine v družbi Mlinotest.

Od kod naj Istra poleti dobi zadostne količine pitne vode?

Na Oddelku za geografijo Univerze na Primorskem so pred dnevi znova načeli vprašanje, od kod naj Istra dobi dodatne količine pitne vode. Upokojeni profesor zdravstvene in ekološke hidrotehnike dr. Mitja Rismal je odločno zagovarjal, da bi zajemali vodo v spodnjem delu reke Reke in v času nizkih pretokov njeno strugo polnili s pomočjo umetnih jezer Mola in Klivnik. Rismalovi stanovski kolegi in vodstvo Rižanskega vodovoda pa so temu prav tako odločno nasprotovali.

Proračun v občini Sežana je okrnjen zaradi zamud pri črpanju evropskega denarja

Za nižjo realizacijo proračuna sežanske občine v prvem polletju župan Davorin Terčon krivi predvsem zamude pri izplačevanju denarja iz evropskih skladov. Vrednost polletnega proračuna je tako le slabih šest milijonov evrov.

Rihemberk: primer dobre prakse

V Novi Gorici je v sredo in četrtek potekalo srečanje partnerjev mednarodnega projekta Restaura. Ta je usmerjen v spodbujanje učinkovite uporabe javno-zasebnega partnerstva za revitalizacijo zgodovinskih stavb. Novogoriška občina je v projekt vključena z revitalizacijo gradu Rihemberk.

Koliko sta bili vredni parceli Toncityja?

S pričanjem sodnega izvedenca se je v četrtek nadaljevalo sojenje izolskemu podjetniku Vilijemu Orlu in nekdanjemu direktorju podjetja Toncity Andreju Grahorju zaradi prodaje zemljišča nasproti koprskega sodišča pred desetimi leti. Ovadil jih je avstralsko-slovenski podjetnik Joze Zrim, sicer lastnik Toncityja, ki je na zemljišču načrtoval gradnjo velikega poslovnega kompleksa.

S starim golfom na reli do Mongolije

“Kaj najprej crkne na golfu? Voznik. Ta šala v našem primeru definitivno drži,” se po vrnitvi s 75 dni dolge pustolovščine, med katero so prevozili 30.000 kilometrov od Ljubljane do mesta Ulan Ude in nazaj, pošalijo člani prve slovenske posadke na Mongolija reliju, ki ga organizatorji naslavljajo za največjo avto-moto avanturo na svetu.

“Življenje kdaj prehiti, drugič zamudi”

V besedila svojih pesmi zna uloviti življenje takšno, kakršno je: sončno in senčno. Z besedami riše slike. V 40 letih je Drago Mislej Mef napisal več kot 500 besedil, ki jih prepevajo Tinkara Kovač, Anika Horvat, Slavko Ivančić, pa Halo, Bazar, Prizma in tudi njegov Deseti brat ... Počne toliko stvari, da je skoraj nemogoče zajeti vse: je kantavtor, novinar, kolumnist, dolgoletni urednik vseh vodilnih primorskih medijev, scenarist, založnik in eden tistih, zaradi katerih Ljubljanska ulica v Izoli živi kot košček Mediterana. Jutri objavljamo intervju z njim.


Najbolj brano