Zgolj remi oranžnih

Po precejšnjih pretresih v klubu in slačilnici so Ankarančani zavohali kri ob gostovanju Krškega, ki je v zadnjem obdobju premagal zgolj Aluminij, čeprav najboljši strelec lige Miljan Škrbić še naprej pridno trese mreže.

 Foto: SANDI JERMAN
Foto: SANDI JERMAN

DRAVOGRAD > “Domači” Ankarančani so hitro zagrozili, vendar je bil Gal Primc ob globinski podaji Mihovila Klapana za las prekratek in v padcu ni več mogel nameriti žoge v okvir vrat. Igra se je nato umirila, sredi prvega polčasa pa je stopila v ospredje temnopolta naveza Ankarana, saj je ponesrečeni strel Raoula Delgada na robu kazenskega prostora ustavil Bradley Meledje, ko pa mu Chinwendu Nkama skušal vrniti dvojno podajo, je žoga zadela v roko Klemna Šturma in sodnik Rade Obrenović je pokazal na enajstmetrovko, katero je zanesljivo izkoristil Klapan. Zaostanek je očitno presekal goste, ki so sramežljivo pretili le iz prekinitev, resno akcijo pa ponovno izvedli šele v 41. minuti, toda po lepem strelu Josipa Balića je vratar Primož Bužan poletel za fotoreporterje in izbil žogo v kot.

Po premoru so Posavci prevzeli pobudo, vendar so redko prebili zgoščeno obrambo obalne zasedbe, ko pa jim je že uspelo, je Baliću, Škrbiću, Jurini in Dušaku pred vrati zmanjkalo zbranosti. Oranžni so se organizirano branili, od prve prvoligaške zmage v vlogi gostitelja pa jih je delila le še dobra minuta. A so si privoščili trenutek kolektivne norosti in slavje je splavalo po vodi. Mujan je z leve poslal v kazenski prostor na videz nenevarno podajo, toda žogo sta zgrešila tako Luka Badžim kot Tim Vodeb in nekako se je prikotalila do Lea Ejupa, ki se kajpak ni pustil prositi in jo je z bližine nabil v mrežo. Mimogrede, v zadnjih trenutkih bi skorajda prišlo do popolnega preobrata, ko panični Ankarančani spet niso izbili žoge, toda na njihovo srečo se je Kerin znašel v nedovoljenem položaju.

Ankaran : Krško 1:1 (1:0)

Športni center, gledalcev 100, sodnik Obrenović (Ljubljana) 6,5. strelca - 1:0 Klapan (23, z 11m), 1:1 Ejup (93).

Ankaran: Bužan 7, Burkić 6, Badžim 5,5, Pahor 6, Mate 6, Klapan 7, Delgado 6,5, Humar 6,5, Primc 6,5 (od 90. Matošević-), Meledje 6 (od 78. Vodeb-), Nkama 6,5 (od 74. Cerovec-). Trener: Vlado Badžim.

Krško: Zalokar 6,5, Dušak 6, Gorenc 6 (od 46. Jovanović 6), Krajcer 6,5, Ejup 7, Šturm 6, Kovačič 6 (od 70. Kerin 6), Balić 6,5, Jurina 6, Škrbić 6,5, Mujan 6,5. Trener: Stipe Balajić.

Rumeni kartoni: Klapan, Mate, Primc, Delgado; Škrbić, Kovačič.

Vlado Badžim, trener Ankarana: “Spet smo po neumnosti neodgovorno prejeli zadetek ter osvojili le eno točko namesto treh. Kljub vsemu vsaka točka šteje in seveda se bomo še naprej borili po svojih močeh.”

Stipe Balajić, trener Krškega: “Dobro smo se pripravili na srečanje, vendar je težko igrati, ko nasprotnik tako zgosti obrambo. Imeli smo veliko priložnosti in bi si verjetno zaslužili tudi zmago.”BP


Najbolj brano