Nick Cave v razprodanih Stožicah občinstvo gostil na odru

“Verjamem v ljubezen,” je v uspešnici Into My Arms sinoči prepeval Nick Cave in gromko so mu pritegnili ganjeni v razprodani dvorani Stožice. Neuničljivi 60-letni avstralski mojster besede in glasbe je z ljubeznijo, svetlobo in pošastno energijo ves večer prebadal temo, v dodatku pa je občinstvo gostil - na odru!

 Foto: Miha Koron
Foto: Miha Koron

LJUBLJANA > Pesmi z njegovega novega albuma Skeleton Tree, so presunljive, polne bolečine ob sinovi smrtni nesreči, tihe, zamolkle meditacije, a so se sinoči gibko prepletle s silovitimi klasikami From Her to Eternity, Tupelo, Red Right Hand in The Mercy Seat.

Medtem ko je legendarna spremljevalna skupina The Bad Seeds mojstrsko rokovala z glasbili, ki so si jih muzikanti vešče podajali med sabo, je Nick Cave poskakoval tik ob občinstvu, se spuščal na roke ljudstva v prvih vrstah in strastno prepeval o bolečini, ljubezni, smrti, veri ... V dodatku je eno svojih najboljših, The Weeping Song, zapel kar v parterju, sredi občinstva, pri sklepnih Stagger Lee in Push the Sky Away pa je obiskovalce iz prvih vrst gostil na odru in poskrbel za večer, ki ga ne pozabiš.

Več v četrtkovem časopisu. AG


Najbolj brano