Tihotapili 660 kilogramov tobaka za žvečenje

Pred dnevi so policisti v Ločniku pri Gorici ustavili kombi, v katerem je četverica potnikov prevažala 660 kilogramov tobaka za žvečenje. Tobak so jim zasegli, dva Pakistanca in dva Afganistanca pa ovadili.

V kombiju so policisti odkrili 26 vreč, v katerih je bil tobak za 
žvečenje.  Foto: Policija Gorica
V kombiju so policisti odkrili 26 vreč, v katerih je bil tobak za žvečenje.  Foto: Policija Gorica

GORICA > Med poostrenim nadzorom obmejnega območja so videmski policisti opazili kombi z nemškimi registrskimi tablicami. Bolj kot to jim je padlo v oči, da so se potniki pogovarjali z nekaterimi pakistanskimi državljani, ki prebivajo na tamkajšnjem območju. Ko je kombi odpeljal, so policisti zapeljali za njim in ga skupaj z goriškimi kolegi ustavili pri Ločniku.

Identificirali so dva Pakistanca, brata, stara 24 in 22 let, ki prebivata v Nemčiji, in Afganistanca, stara 34 in 27 let s prebivališčem v Gorici. Med pregledom kombija so našli 26 vreč, v katerih je bilo skupno 660 kilogramov tobaka za žvečenje. Tobak je bil brez predpisane znamkice, zdravstvena opozorila pa so bila v nemškem in urdujskem jeziku.

30.000

evrov je bil vreden zaseženi tobak

Posredovali so še finančni stražniki, ki so tobak zasegli. Četverico tujcev so ovadili zaradi tihotapljenja tobaka, po končanem postopku pa so jih izpustili.

Po navedbah goriške kvesture gre za enega največjih zasegov tobaka za žvečenje v Italiji v zadnjih letih. Tobak za žvečenje je sicer zelo priljubljen med priseljenci iz Indije, Pakistana in Afganistana. Prodajajo ga seveda na črno. Vrednost zaseženega tobaka ocenjujejo na približno 30.000 evrov.


Najbolj brano