Velika napaka v publikaciji Državne volilne komisije na Primorskem

Primorski volilci so nemalo začudeni, nekateri tudi ogorčeni, nad vzorčno glasovnico v primorski volilni enoti, ki jo je Državna volilna komisija uporabila v uradni publikaciji, ki so jo volilci dobili v nabiralnike. Na vzorčni glasovnici so tudi imena kandidatov, in sicer iz tolminskega volilnega okraja.

Na vzorčni glasovnici so tudi imena kandidatov iz tolminskega 
volilnega okraja.
Na vzorčni glasovnici so tudi imena kandidatov iz tolminskega volilnega okraja. 

PRIMORSKA > V prvi volilni enoti (Ljubljana), denimo, je prav tako objavljena vzorčna glasovnica, a zgolj imena list po izžrebanem vrstnem redu, brez nobenih imen kandidatov.

V Postojni so se nekateri prejemniki publikacije z imeni tolminskih kandidatov na družabnih omrežjih spraševali, ali DVK to počne namenoma.

Kot so pojasnili v tiskarskem podjetju Cetis, je v tiskani Javni objavi za Volilno enoto 2000 - Postojna žal prišlo do pomote na tretji strani, na kateri so poleg imena političnih strank navedeni tudi kandidati iz prvega volilnega okraja iste volilne enote - 2001 Tolmin. “Neljuba pomota, ki se je zaradi izjemne časovne stiske in številnih usklajevanj zgodila v fazi grafičnega oblikovanja, nima vpliva na samo glasovanje, saj so vse ostale objavljene informacije v nadaljevanju dokumenta javne objave navedene pravilno; tako seznam potrjenih list kandidatov v volilni enoti kot tudi seznam potrjenih list kandidatov po volilnih okrajih. Prav tako so podatki pravilni tudi na glasovnici,” so sporočili.


Najbolj brano