Raziskovanje s kolesom

Ljubitelji kolesarjenja si lahko na eni izmed označenih postaj v štirih kraško-brkinskih občinah znova izposodijo električno ali običajno kolo in se z njim odpravijo raziskovat Kras in Brkine.

Za raziskovanje Krasa in Brkinov je na voljo 29 električnih in šest 
navadnih koles.
Za raziskovanje Krasa in Brkinov je na voljo 29 električnih in šest navadnih koles. 

KRAS, BRKINI > Od julija lahko izletniki Kras in Brkine znova raziskujejo z električnimi in navadnimi kolesi Kras Brkini bikes. Sistem omogoča registriranemu uporabniku, da si izposodi kolo na eni izmed postaj, ki so posejane v štirih v projekt vpetih občinah, in ga vrne na katerikoli od postaj.

Na sedmih lokacijah destinacije Kras in Brkini - na Kozini pri parku Žaga in vaškem domu Rodik, v Komnu na placu, v Štanjelu na avtobusni postaji, v Sežani pri OŠ Srečka Kosovela in v Divači na parkirišču ob električni polnilnici ter parkirišču pri zdravstvenem domu - je na voljo šest navadnih in 29 električnih koles.

Kot so pojasnili v TIC Sežana, je izposoja za razliko od lanskega leta, ko je ta potekala v okviru projekta Interreg, letos plačljiva. Izposoja kolesa je mogoča z nakupom paketa izposoje. Dnevni paket stane pet evrov in omogoča uporabniku izposojo koles za 840 minut, letni paket pa zajema izposojo koles v trajanju 840 minut na teden in stane 25 evrov. 2,5 evra je treba odšteti še za kartico. Registracija in uporaba je mogoča tudi brez kartice z uporabniškim imenom in geslom ali z aplikacijo Mobiln.si.

Ker letos projekt poteka šele dobra dva tedna, množičnega obiska še ni, pojasnjujejo v TIC, a se ga vendarle nadejajo v avgustu. V namen promocije izposoje koles bodo po občinah pripravili tudi številne aktivnosti.


Najbolj brano