Znani hrvaški voditelj po Kopru s Tomosovim motorjem, v Luciji pri Stonesih

Znani hrvaški televizijski voditelj Aleksandar Stanković se je minuli ponedeljek mudil v Istri. Najprej je s televizijsko ekipo obiskal muzej Rolling Stonesov v Luciji, zatem pa se je v Kopru ustavil še v muzeju Tomosove zgodovine in se na ogled Kopra podal na dveh kolesih.

Stevo Vujič in Aleksandar Stanković v muzeju Tomosove 
zgodovine v Kopru
Stevo Vujič in Aleksandar Stanković v muzeju Tomosove zgodovine v Kopru  

ISTRA >Voditelj Aleksandar Stanković se je minule dni z ekipo HRT mudil na različnih koncih Slovenije in Italije, saj za potopisno oddajo Vjetar v kosi pripravlja prispevek o Alpah, Sloveniji in Italiji, ki bo na ogled jeseni. Tako je med drugim obiskal Tolminska korita, rudnik živega sreba v Idriji, cerkev Sv. Duha v Javorci, dolino Soče, prestolnico, arboretum Volčji potok ...

V ponedeljek pa se je z ekipo ustavil ob morju. Najprej si je ogledal muzej Rolling Stonesov v Luciji, nad katerim bdi Slavko Franca, zatem pa se je mudil še v Kopru, kjer je obiskal muzej Tomosove zgodovine, ki ga vodi Stevo Vujič. Ta mu je predstavil svoje delovanje in zanimivosti iz muzeja, seveda pa se nista mogla upreti niti vožnji s katerim od tomosovih jeklenih konjičkov, ki pričarajo svojevrstno izkušnjo. Stanković se je na pot po mestu podal z zelenim electronicom 90, letnikom 1979, Vujič pa si je za vožnjo izbral ntx iz leta 1985. Zapeljala sta se po koprski obvoznici, proti Bertokom, pa mimo stadiona in do starega mestnega jedra. “To je bil ogled Kopra na dveh kolesih,” je izkušnjo strnil Vujič in nam zaupal, da je bil Stanković nad panoramsko vožnjo navdušen. Druženje pa se s tem še ni zaključilo, ampak je trajalo vse do poznega popoldneva, ko je Vujič poprijel tudi za kitaro in ekipi zaigral dve pesmi.


Najbolj brano