(FOTO in VIDEO) Tudi letos primorska zmaga: na MMS je s pesmijo Torek slavil Gregor Ravnik

V tretje gre rado, bi lahko rekli ob sinočnjem slavju Gregorja Ravnika v portoroškem Avditoriju. Potem ko se je na festivalu MMS leta 2016 predstavil s pesmijo Glasba in leto zatem sodeloval s skladbo Med nama, ga je do velike zmage privedel letošnji Torek.

Veliki zmagovalec letošnjih Melodij morja in sonca Gregor Ravnik Foto: Tomaž Primožič/FPA
Veliki zmagovalec letošnjih Melodij morja in sonca Gregor Ravnik Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Glasbo za skladbo o ljubezenskem odnosu, ki mu preti konec, sta prispevala Mitja Bobič in Marko Hrvatin. 30-letni Gregor Ravnik, ki kot izvrsten tenorist žanje uspehe tako doma kot v tujini, že leta pa se uveljavlja tudi v zabavni glasbi, pa je pesem, ki slogovno ostaja zvesta njegovi romantični rdeči niti, opolnomočil s svojim mogočnim vokalom.

S producentom Mirom Buljanom pripravlja nov album

“Zelo sem ponosen na svoj nastop in na glasbenike, ki sodelujejo z mano, Mitjo Bobiča in Marka Hrvatina. Čeprav je danes sobota, bo očitno torek poslej moj najljubši dan v tednu,” je po razglasitvi zmage dejal Gregor Ravnik. Njegovo že sicer nastopov polno poletje bo zdaj še bolj pestro. “Imam veliko nastopov in priprav za novo sezono tako v klasični glasbi kot v popularni. Pripravljam tudi nov album, ki ga snemam v Zagrebu s producentom Mirom Buljanom, ki je delal tudi za Tošeta Preoskega in Tonija Cetinskega. Izšel bo na začetku novega leta in se ga izredno veselim,” napoveduje Ravnik.

Booom! navdušili s Portoroškim soncem

Zmago je v končnem skupnem seštevku odnesel z dvema točkama prednosti pred skupino Booom!, ki je s pesmijo Portoroško sonce najbolj navdušila glasujoče občinstvo v Avditoriju in radijskem postaje, medtem ko je Ravnik prejel največ točk s strani strokovne žirije (sestavljali so jo Mojca Menart, Helena Blagne in piranski podžupan Cristian Poletti) in občinstva, ki je glasovalo od doma.

Čeprav jim je za las ušla zmaga, se je zasedba Booom!, ki jo sestavljata dva Primorca – Luka Cvetičanin in Patrik Mrak – ter Matevž Derenda (sin Nuše Derenda) iz Artič pri Brežicah, razveselila nagrade Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca.

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih za pesem Običajen par v izvedbi BosaZnova, nagrado za glasbo pa je žirija namenila pesmi skupine Bomb ShellPotujem. Za veliko nagrado 42. Melodij morja in sonca se je sicer potegovalo 14 izvajalcev. Poleg omenjenih še Simon Vadnjal (Prizma), Saša Lešnjek (Tipi z jeepi), Marijan Novina (Zgodba ribiča), RiNa (Ko dan zaspi), Žigan Krajnčan& Teo Collori (Jadra), Stela Sofia (Sebe daj), Alya Elouissi (Valovim), Annia (Na pol poti), Boštjan Velkavrh (Za druge in zase) in Ani Frece & Hotel za srečo (Razvajenka). S svojim intimnim nastopom vokal-klavir in besedilom, ki govori o starosti, je najbolj izstopal Marijan Novina (v skupnem seštevku točk se je uvrstil na četrto mesto), s prepričljivimi nastopi sta navdušila tudi najmlajša tekmovalka, 18-letna Stela Sodia, in Simon Vadnjal.

Uigrana (so)voditeljska tandema

Lorella Flego in Bernarda Žarn sta se tudi letos izkazali kot odlični gostiteljici festivala. Z barvitimi in bleščečimi toaletami (vsaka je blestela v štirih različnih kreacijah) sta poskrbeli, da je svoje dobilo tudi oko, medtem ko sta Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač popestrila odrsko dogajanje s humornimi vložki. Tokrat sta občinstvu namenila tudi defile v kopalkah iz obdobja, ki ga opisuje pesem Portorož 1905. Tudi ta je bila del šov programa, posvečenega Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu. Z zimzelenimi hiti, kot so Amerika, Solinar, Trava, Črta in Anita, so občinstvo razveselili Slavko Ivančić, Tulio Furlanič, Eva Boto in Lea Sirk. Že pred začetkom festivalskega tekmovalnega dela pa sta Anika Horvat in Tinkara Kovač spomnili, kako zveni njuna lanska zmagovalna Do roba in še čez. Na lanskem festivalu sta jo zapeli kot prvi nastopajoči v tekmovalnem delu, Gregor Ravnik pa si je letos izžrebal zadnjo štartno številko. Skrajnosti na MMS očitno prinašajo srečo.


Najbolj brano