Plavajoči grad se v Kopru zliva s festivalom PUF

o intenzivnem vikendu na gradu Snežnik je del festivala Plavajoči grad v ponedeljek prispel v Koper, kjer na prizoriščih med Hlavatyjevim parkom pri tržnici, Taverno in Ukmarjevim trgom z uličnim, lutkovnim in glasbenim programom razveseljuje občinstvo.

Avstralska akrobatka Theaker Von Ziarno se je na trakovih in 
trapezu prelevila v zračno muzo Minervo. Foto: Ilona Dolenc
Avstralska akrobatka Theaker Von Ziarno se je na trakovih in trapezu prelevila v zračno muzo Minervo. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > V eno se te dni torej zlivajo skupaj PUF festival, Etno HistErija in neposredno z gradu še mednarodni koncentrat zanimivega in nenavadnega lutkovnega in uličnega programa za vso publiko. V ponedeljek smo na Ukmarjevem trgu ujeli nastop avstralske akrobatke Theaker Von Ziarno, ki se je na trakovih in trapezu prelevila v zračno muzo Minervo.

Sinoči je Taverna gostila niz privlačnih uličnih predstav, polnih akrobatskih in žonglerskih vragolij, plesa ter pristnega smeha, ki ga iz občinstva mojstrsko zvabijo ulični umetniki. Dogajanje je obogatil tudi nastop solistov druščine Etno HistEria.

Nova pošiljka tovrstnih doživetij prihaja drevi med 19. in 22. uro v park Hlavaty, na Semedelsko promenado in mandrač, do sobote pa se bodo v parku Hlavaty zvrstile še tri predstave, dve lutkovni in pantomima.


Najbolj brano