Primorci na vrhu lestvice in tudi na dnu

Po dvobojih drugega kroga se lahko s popolnim izkupičkom v elitni moški balinarski ligi ob škofjeloški Trati pohvalita tudi Marjetica Koper in Zabiče. Trije primorski superligaši še čakajo na prve točke.

Jaka Štremfel Foto: BZS
Jaka Štremfel Foto: BZS

Zanimiv balinarski konec tedna je prinesel pričakovan razplet na vseh petih dvobojih. Kobjeglavski Hrast v Novi Gorici pričakovano ni bil kos branilcu naslova Trati. Rutinirano so do druge zmage v sezoni prišli tudi Koprčani, pri katerih je s 47 točkami v hitrostnem zbijanju status močne okrepitve potrdil mladi reprezentant Jaka Štremfel.

Nekaj več dela na poti do prve zmage so imeli Bistričani, saj se je mlada ljubljanska ekipa upirala vse do zadnjih klasičnih iger, a so na koncu vendarle prevladale izkušnje domačinov. Precej bolj napeto je bilo v Velenju, kjer so Zabiče bile izenačeno bitko s knapi, zmago so jim prinesli uspešni nastopi v igri trojk in dvojic.

Prava poslastica je bil dvoboj med Postojno in Skalo, ki se je v korist Sežancev razpletel šele v zadnjih desetih minutah. Kraševci so imeli razpoloženega Marka Švaro s 27 točkami v natančnem zbijanju ter odlično štafeto Martin Zdauc - Gašper Povh s 53 zadetki, zato domačinom niti solidne klasične igre niso prinesle uspeha. V soboto bo sosedski derbi med Zabičami in Ilirsko Bistrico.

Rezultati

Superliga, 2. krog - Marjetica Koper : Orlek Oro Met Pivka 19:7, Hrast : Trata 2:24, Velenje Premogovnik : Zabiče 11:15, Ilirska Bistrica : Krim 19:7, Postojna : Skala 10:16. Vrstni red: Trata, Marjetica Koper in Zabiče 4, Ilirska Bistrica in Skala po 3, Krim 2, Postojna, Orlek Oro Met Pivka, Velenje Premogovnik in Hrast brez točk.


Najbolj brano