Jaka Štremfel izenačil svetovni rekord za mlajše člane v natančnem zbijanju

Minuli konec tedna je postregel s kar osmimi državnimi prvenstvi v balinanju. Večino odličij so pobrali primorski balinarji, za nameček pa je član Marjetice Koper Jaka Štremfel izenačil svetovni rekord v natančnem zbijanju za kategorijo do 23 let.

Prvaki na dnevu slovenskega balinanja 2023 (z leve) Žiga Moličnik 
(Kozlek Kuteževo), Urban Hiti (Cerkniško jezero), Jaka Štremfel 
(Marjetica Koper) in Martin Zdauc (Skala Sežana). Foto: Simon Maljevac
Prvaki na dnevu slovenskega balinanja 2023 (z leve) Žiga Moličnik (Kozlek Kuteževo), Urban Hiti (Cerkniško jezero), Jaka Štremfel (Marjetica Koper) in Martin Zdauc (Skala Sežana). Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA, ZABIČE > Ljubljana je gostila dan slovenskega balinanja, v sklopu tekmovalnega programa pa tudi štiri državna prvenstva. V natančnem zbijanju je Jaka Štremfel (Marjetica Koper) že v kvalifikacijah z 38 točkami izenačil svetovni rekord pri mlajših članih, v finalu pa je bil boljši od Marka Švare (Skala Sežana) in klubskega kolega Dejana Korošca. V hitrostnem zbijanju je slavil izjemni Martin Zdauc (Skala Sežana), ki je bil z 48 zadetki za točko boljši od Aleša Borčnika (BRB Ivrea), medtem ko je bron pripadel Andreju Kastelicu (Ilirska Bistrica). Pri mladincih je v hitrostnem zbijanju slavil Urban Hiti (Cerkniško jezero) pred Nejcem ČimžarjemŽuranom (Krim Ljubljana) in Anžetom Moličnikom (Kozlek Kuteževo). Pri dečkih je bil v hitrostnem zbijanju najboljši Žiga Moličnik (Kozlek), drugi je bil Tomaž Bogataj (Postojna), tretji pa Miha Hrenovec (Kozlek).

V nedeljo so Zabiče gostile državna prvenstva v natančnem in štafetnem zbijanju za mladince in dečke. Prevladovali so mladi upi Kozleka iz Kuteževega: v natančnem zbijanju pri dečkih je slavil Matej Rolih, v štafetnem zbijanju do 14 let Žiga Moličnik in Miha Hrenovec, v mladinski štafeti pa Anže in Žiga Moličnik. Med primorskimi klubi so medalje osvojili še Postojna, Orlek Oro Met Pivka, Kolektor Idrija in Pliskovica.


Najbolj brano