Gasilci s hokejskim turnirjem v Ankaranu dobrodelni za varno hišo na Krasu

Ankaransko drsališče je bilo tokrat polno gasilcev in gasilk, ki so prekrižali hokejske palice v humanitaren namen in pozvali obiskovalce, naj v skrinjico dobrodelnosti prispevajo, kolikor lahko. Ob koncu hokejskega turnirja se je nabralo 891,68 evra, podarili pa so jih Regijski varni hiši Kras.

Hokejske palice so prekrižali gasilci PGD Hrvatini, Obalne gasilske 
zveze Koper, Gasilske zveze Izola in Gasilske zveze Piran - zmago so 
si priborili Pirančani.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Hokejske palice so prekrižali gasilci PGD Hrvatini, Obalne gasilske zveze Koper, Gasilske zveze Izola in Gasilske zveze Piran - zmago so si priborili Pirančani.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

ANKARAN > “Iskrena hvala vsem, ki ste dogodek organizirali in vsem gledalcem ter tekmovalcem za dobrodelne prispevke! Takšno darilo vedno polepša življenje v varni hiši, tako zaradi prejetih sredstev kot tudi zaradi zavedanja, da obstajajo ljudje, ki jim je mar za druge,” je ob včerajšnjem dobrodelnem gasilskem turnirju na ankaranskem drsališču dejala Nataša Prelesnik Korošic, vodja Regijske varne hiše Kras.

Gasilski hokejski turnir, v katerem so palice prekrižali gasilci PGD Hrvatini, Obalna gasilska zveza Koper, Gasilska zveza Izola in Gasilska zveza Piran, je poleg navijaškega vzdušja in nasmejanih obrazov prinesel tudi 900 evrov prostovoljnih prispevkov, ki gredo v roke Regijski varni hiši Kras.

Palčica Pomagalčica za otroka žrtev železniške nesreče

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica je sporočilo, da je v sočutni objem sprejelo mlajša otroka, ki sta zaradi tragične nesreče med delom na tirih pod vlakom izgubila očeta in tudi dedka. “Mamica je ostala sama s krediti, ki jih bo potrebno tudi brez očka odplačati. Začutili smo, da nas potrebujejo in vse vas prosimo za male prispevke,” so zapisali v sporočilu in dodali: “Očeta, moža, dedka žal ne moremo vrniti, živela bosta v njihovih srcih, spominih, dejanjih.” Sredstva zbirajo na TR SI56 0400 1004 7069 045.

Pobudo, da bi se za dober namen prelevili v hokejiste, so že lani dali gasilci PGD Hrvatini. Medtem ko so takrat pomagali društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki ter prek društva dečku Urbanu, so tokrat zbirali prostovoljne prispevke za Regijsko varno hišo Kras Centra za socialno delo Južna Primorska. Tudi v njej zatočišče poiščejo ženske, ki se morajo zaradi nasilja odmakniti od doma.

Da so lahko vsi sodelujoči gasilke in gasilci zavihteli hokejske palice, gre zahvala tudi Zavodu za mladino kulturo in turizem Koper, ki je prijazno posodil manjkajoče drsalke, dodajajo v Občini Ankaran. Ob glasnem navijanju obiskovalcev, živahnem komentiranju Bineta Čebulja in poštenem sojenju Ožbeja Koblarja sta se v finale prebili ekipi Izole in Pirana. Na koncu so slavili Pirančani.


Najbolj brano