Novo leto pozdravili s skokom v morje (FOTO)

“Nič ni hladno, kje pa! Ko smo se zjutraj odpravili iz Gorišnice, je pri nas deževalo, tu pa je sonce,” je razlagal Martin, ki se je skupaj z večjo druščino odločil za novoletni skok v morje v Portorožu. Na že tradicionalni prireditvi, ki je letos postala polnoletna, se je zbralo več kot 400 pogumnežev.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > “Se pa pogrejemo od znotraj,” je pristavil Peter, drugi član te druščine, ki se je za praznike vrnil v domače kraje iz Nemčije.

V Portorožu se je dopoldne prikazalo sramežljivo sonce in tako morda še koga opogumilo za skok v morje. To ni bilo prehladno, imelo je okoli 13, 14 stopinj Celzija. Po ogrevanju je v morje skočila prva skupina. Eni so previdno zaplavali, drugi so so odločili za skok, vsi po vrsti pa so zatrjevali, da je kopel blagodejna.

“Samo Slavko in Matjaž bosta skočila, zaenkrat sva midve opazovalki. Čeprav vsako leto rečeva, da greva tudi midve v morje,” sta razlagali Ajdovki. “Ampak drugo leto se nama mogoče pridružita,” je dodal Slavko. Po skoku v morje so nekateri hiteli na kopno, drugi so komaj čakali topel objem brisače in kopalnih plaščev, spet tretji so prisegali, da jih prav nič ne zebe in so se še malce sprehajali po pesku portoroške plaže.

Novoletni skoki v morje vsako leto v Portorož privabijo veliko obiskovalcev. Večina jih bo počakala še koncert pevke Alexie in kasneje še ognjemet, ki bo po nekaj letih premora ob 18. uri znova razsvetlil nebo nad Portorožem.


Najbolj brano