Tretjo sezono Belega lotosa bodo februarja začeli snemati na Tajskem

Priljubljeni in večkrat nagrajeni seriji Beli lotos televizije HBO se bodo v tretji sezoni pridružili igralci Parker Posey, Jason Isaacs, Leslie Bibb, Michelle Monaghan, Dom Hetrakul in Tayme Thapthimthong. Po rajskem otoku Maui na Havajih in romantični Siciliji bodo tretjo sezono, kot kaže, začeli snemati februarja na Tajskem.

Edini “preživeli” lik iz druge sezone Belega lotosa je vodja spa 
centra Belinda (levo), Tanyo je avtor serije Mike White žal 
“pokopal”. Foto: HBO
Edini “preživeli” lik iz druge sezone Belega lotosa je vodja spa centra Belinda (levo), Tanyo je avtor serije Mike White žal “pokopal”. Foto: HBO

LOS ANGELES, BANGKOK > Šesterica igralcev se bo v novih delih komične drame pridružila Natashi Rothwell, ki je bila leta 2022 nominirana za emmyja za najboljšo stransko vlogo Belinde, vodje spa centra, in je edini “preživeli” lik antologijske serije Beli lotus. V drugi sezoni je bil žal dokončno “pokopan” lik bogate in psihično nestabilne dedinje Tanye (izjemna Jennifer Coolidge).

Tokrat težave v raju na Tajskem

Po pisanju ameriške filmske revije Variety druge podrobnosti tretje sezone še niso znane, pričakovati pa je, da bodo gledalci tudi v novi sezoni spremljali skupino gostov v izmišljenem letovišču Beli lotos. Scenarist in režiser bo tudi tokrat Mike White, med glavnimi producenti pa bosta poleg njega še David Bernard in Mark Kamine. Tudi ta serija sicer sledi trendu uspešnic, ki govore o frustracijah privilegirane kaste in njihovih disfunkcionalnih medosebnih odnosih, kot so Nasledstvo, Majhne laži, Zlom.

Satira na vzhodnjaško duhovnost?

White pa je nedavno namignil, da se bo tretja sezona poglobila še v vzhodno duhovnost, kar naj bi se ujemalo z Belindinim zanimanjem za wellness. “V prvi sezoni je bil v ospredju denar, v drugi spolnost (...). Mislim, da bi tretja sezona lahko ponudila satiričen in zabaven pogled na vzhodno razumevanje religije, duhovnosti in smrti,” je pojasnil.

Prva in druga sezona sta bili posneti v luksuznih letoviščih Four Seasons. Zgoba se utegne ponoviti tudi na Tajskem, kjer ima omenjena hotelska veriga svoja posestva v Bangkoku, Chiang Maiu, Koh Samuiju in v Zlatem trikotniku.

Prva in druga sezona Belega lotosa sta bili ovenčani z 20 emmyji v različnih kategorijah.


Najbolj brano