Druga SNL: Tabor Sežana : Vitanest Bilje 3:1

V drugem sobotnem primorskem derbiju 20. kroga druge nogometne lige je zadnjeuvrščeni Tabor prepričljivo premagal Vitanest Bilje.

Trener Tabora Radostin Aleksandrov se je lahko veselil zmage 
svojega moštva. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Trener Tabora Radostin Aleksandrov se je lahko veselil zmage svojega moštva. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SEŽANA > Domači nogometni drugoligaš je v primorskem obračunu med rahlim dežjem na zahtevnem igrišču premagal tekmece iz Bilj. Pomembno vlogo je imel zadnji prišlek v Sežano, v Avstriji rojeni in v Angliji vzgojeni Caleb Chukwuemeka, ki se lahko pohvali, da je bil nazadnje član uglednega otoškega kluba Aston Villa. Gre za starejšega brata Carneyja Chukwuemeke, nogometaša Chelseaja.

Caleb je za Tabor na zahtevnem in razmočenem igrišču dosegel dva zadetka. Kljub terenski premoči domačih bi prvi kaj lahko zadeli gostje, saj je sredi polčasa Kevin Humar zatresel prečnik. Domačo premoč je Caleb prvič kronal v 37. minuti, ko je zadel v gneči kazenskem prostoru. Njegov drugi zadetek je domačim močno olajšal delo, padel pa je v izteku prve minute nadaljevanja. Na 3:0 je v 81. minuti povišal rezervist Mihajlo Pavlović.

Po menjavah v domači vrsti so bili tudi Biljenci podjetnejši in pogosteje prihajali pred domačega vratarja Žigo Fermiška, toda zadeli so šele v 91. minuti tekme prek Gorana Trivunovića.


Najbolj brano