16. krog v elitni superligi: še brez končnih odločitev

Napet boj za mesto prvega nosilca in preostale vozovnice na aprilski zaključni turnir najboljše četverice balinarske superlige se bo razpletel šele v zadnjih dveh krogih rednega dela prvenstva.

Jaka Štremfel  (Marjetica Koper)
Jaka Štremfel (Marjetica Koper) 

Sobotni 16. krog je vnovič prinesel spremembo na vodilnem položaju. Medtem ko je kobjeglavski Hrast s sobotnim porazom v Postojni dokončno izgubil tudi matematične možnosti za obstanek med elito, je razplet pri vrhu lestvice še vedno negotov. Zadeve je še dodatno zapletel izid derbija med Marjetico Koper in Zabičami, ki se je zaključil z delitvijo točk. Obračun na Markovcu je bil vseskozi izenačen, domačini pa kljub odlični predstavi reprezentanta Jake Štremfla s 30 točkami v igri v krog in 44 zadetki v hitrostnem zbijanju niso uspeli streti žilavih gostov. V zadnjem delu tekme so bili Koprčani blizu zmagi, a je izkušeni Gregor Moličnik z zadetim balinom v igri trojk ob izteku igralnega časa poskrbel za remi, s katerim so si Zabiče že zagotovile nastop na zaključnem turnirju, medtem ko istrska zasedba še ostaja v igri za četrto mesto.

Kot kaže, bo ključen naslednji krog, v katerem bodo Koprčani gostovali pri Ilirski Bistrici, ki je s suvereno predstavo celotne zasedbe zanesljivo ugnala Velenjčane. Z maksimalno zmago proti Pivčanom je tretje mesto zadržala Skala, medtem ko je vrh lestvice s slavjem v Ljubljani zasedla Trata, ki bo v soboto popoldne v Škofji Loki gostila Zabiče.

Superliga

16. krog - Marjetica Koper : Zabiče 13:13, Krim : Trata 6:20, Skala : Orlek Oro Met Pivka 26:0, Postojna : Hrast 16:10, Ilirska Bistrica : Velenje Premogovnik 18:8.

Vrstni red: Trata in Zabiče 25, Skala 24, Ilirska Bistrica 23, Marjetica Koper 21, Krim 13, Postojna 11, Velenje Premogovnik 9, Orlek Oro Met Pivka 7 in Hrast 2 točki.


Najbolj brano