Skupina Joker Out se je privadila na London

Fantje iz skupine Joker Out že skoraj dva meseca živijo v Londonu, kjer pripravljajo nove pesmi, prvo med njimi, Everybody’s Waiting, pa so ravno predstavili javnosti. “Naša rutina je precej glasbeno obarvana,” so nam zaupali jokerji, ki stanujejo v skupni hiši.

Joker Out so se prejšnji teden odpravili na evropsko turnejo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Joker Out so se prejšnji teden odpravili na evropsko turnejo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

LONDON > “Našli smo fino hiško v lepem predelu Londona. Tu je zelo udobno, ni pa najbolj prostorno, ampak nam to omogoča neko bližino, ki je do zdaj še nismo imeli,” so nam povedali glasbeniki, ki se odpravijo spat tam okoli 3. ure zjutraj, zato se zbujajo pozno in se najprej počasi pripravijo na nov dan, po kosilu in kavici pa gredo v prostor za vaje.

Vrhniški bolognese Jana Peteha

“Janči je glavni kuhar v naši hiši. Odkar smo v Londonu, je padel pod vpliv Jamieja Oliverja, sicer pa kolobarimo nekaj receptov, med katerimi imamo najraje vrhniški bolognese, to je rižota z mletim mesom, ki jo toplo priporočamo,” so nam zaupali fantje, ki imajo zelo radi tudi mlečni riž in pokovko, seveda ne skupaj! Večji izziv kot hiša je bil najti prostor za vaje.

“Naš glavni pogoj je bil, da najdemo prostor, kjer lahko vadimo 24 ur na dan, vsak dan v tednu, kar pa je v Londonu večji izziv, kot smo si predstavljali. Očitno tu bendi najemajo prostor po urah, ne pa tako kot mi v Sloveniji, ki imamo stalni prostor. V Londonu so tudi običajno velika težava sosedje, saj je to pač metropola. Na srečo smo potem našli prostor, kjer lahko vadimo tudi sredi noči, je pa bolj garažna scena, tako da spominja na začetke našega bendovskega življenja.”

Najraje imajo Camden

Po vajah se fantje običajno odpravijo domov, včasih pa gredo še malo raziskat mesto in londonsko glasbeno ponudbo.

“Sicer smo izmed vseh spoznali še najmanj glasbenikov, smo se pa po drugi strani povezali z nekimi res izvrstnimi ljudmi, tudi fotografom, ki je postal že naš prijatelj. Ugotovili pa smo tudi že, da je Camden pre del Londona, kjer se praktično vsak ukvarja z glasbo, prav zato je to zdaj naš najljubši del mesta,” so še povedali naši jokerji, ki so se prejšnji teden odpravili na evropsko turnejo.


Najbolj brano