Žalna knjiga v spomin Jožici Ličen

Na sedežu Občine Ajdovščina bo jutri med 8. in 17. uro žalna knjiga v spomin častni občanki Jožici Ličen. Žalna knjiga bo odprta vsem, ki bi se želeli pokloniti njenemu spominu. Pogreb bo v četrtek ob 15. uri v Vipavskem Križu.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Jožica Ličen (1947-2024), prostovoljka, humanitarna delavka, publicistka, od ustanovitve sodelavka Škofijske karitas Koper in med letoma 2018 in 2021 tudi njena ravnateljica, se je po dolgotrajni bolezni poslovila v nedeljo.

Več kot 30 let je sodelovala kot voditeljica odbora za materialno pomoč, prizadevala si je pomagati vsakomur, ki pomoč potrebuje in tudi kot publicistka stalno opozarjala na stiske ljudi v družbi in spodbujala k solidarnosti in zagovorništvu najbolj ogroženih oseb. Že od vsega začetka, pred tremi desetletji, je bila voditeljica likovne kolonije Umetniki za Karitas, ki je v tem času prerasla v mednarodni projekt.

Za predano delo je prejela številna priznanja. Leta 2015 so jo Primorke in Primorci izbrali za osebnost Primorske meseca novembra kot najbolj prepoznaven obraz Karitas na Primorskem, leta 2019 je postala častna občanka Občine Ajdovščine, lani so ji slovenski škofje podelili odličje sv. Cirila in Metoda, najvišje priznanje v slovenski Cerkvi, prejela pa je tudi nagrado Nadje Maganja, namenjeno izjemnim ženskam.


Najbolj brano