Golfistka in boksar sta najboljša piranska športnika

V Avditoriju so pred dnevi na tradicionalni slovesni prireditvi podelili priznanja najboljšim športnikom Občine Piran za leto 2023.

Najboljši piranski športniki v Avditoriju. Foto: Arhiv Občina Piran
Najboljši piranski športniki v Avditoriju. Foto: Arhiv Občina Piran

Športnica leta v občini je golfistka Ana Belac. Na tekmovanju MT LET Aramco je na Floridi v Združenih državah Amerike dosegla odlično peto mesto, prav tako pa je osvojila 39. mesto na LPGA Tour. Športnik leta je boksar Tadej Černoga iz Boks kluba Portorož. Z zmago na državnem prvenstvu v Mariboru in uspehom na prvi profesionalni tekmi je izkazal izjemen športni talent ter uspešno zastopal občino na domačih in mednarodnih boksarskih prizoriščih.

Ekipa leta v individualnih športnih panogah 2023 je Boks klub Portorož, v kolektivnih športnih panogah 2023 pa Rokometni klub Piran. Podelili so še številna priznanja, posebna pa so za leto 2023 prejeli Lin Pletikos (Jahtni klub Portorož), Maj Pribac (Plavalni klub Biser Piran), Adrijus Jasaitis (Društvo Tradicionalni Karate-do Shotokan Zanshin) in Eva Steinbacher (Twirling in Mažoretni klub Lucija). Najbolj priljubljen športnik v občini je Patrik Šime Olić iz Športnega društva Keka Piran. Zaslužni športni delavec je Tone Kovačič iz Smučarskega kluba Portorož.

“Z razvojem športa v naši občini imamo velike načrte, saj verjamemo, da je to ključna naložba v zdravo, samozavestno in solidarno skupnost. Zavedamo se pomembne družbene, izobraževalne in povezovalne vloge,” je na podelitvi med drugim dejal župan Andrej Korenika.


Najbolj brano