Vratar Mure poskrbel za domačo prednost (FOTO)

Tako Koper kot Mura sta bila do medsebojnega obračuna neprepričljiva in temu primerno na lestvici v zapletenem položaju. Koper je bil v nizu treh porazov, spomladi je dobil zgolj eno tekmo, Mura pa je tudi bila že pet krogov brez zmage. Po zaostalem dvoboju so si lahko nekoliko oddahnili Koprčani.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Pred gostovanjem pri Olimpiji bodo lahko koprski nogometaši nekoliko mirneje trenirali, kajti sobotna zaostala tekma je bila ena od takih, ki te lahko dvigne ali pa bodisi potisne še globlje v krizo. Koper bi ob porazu celo padel med klube, ki se borijo za obstanek v ligi. Še pred nekaj tedni pa se je spogledoval z drugim oziroma tretjim mestom. Koprski trener Aleksandar Radosavljević je v primerjavi s tekmo proti Mariboru znova spreminjal prvo postavo, opravil je štiri spremembe.

Uvod na Bonifiki ni bil posebej razburljiv. Ekipi sta bili enakovredni, a tudi kar previdni, tako da gledalci niso videli resnejše priložnosti vse do 22. minute, ko je Mura prvič resno zagrozila po kotu. Poskus Aljaža Antolina je domači vratar Jan Koprivec obranil, odbita žoga je prišla še do Learda Sadriuja, ki pa je bil v prepovedanem položaju. Na drugi strani je do strela z glavo v 25. minuti prišel Andraž Ruedl, tu pa se je zgodil nemara ključni trenutek tekme. Gostujoči vratar Florijan Raduha je pri posredovanju koprskega igralca z roko boksnil v obraz, v naletu pa je še podrl svojega kapetana Žigo Kousa, ki je sicer pomemben člen ekipe. V kazenskem prostoru sta v bolečinah obležala oba nogometaša, bolj jo je skupil Kous, saj so ga po nekajminutni prekinitvi in oskrbi zdravstvene službe odpeljali z igrišča. Vmes so iz VAR sobe poklicali glavnega sodnika Denisa Šabanagića na ogled posnetka, iz katerega je bil očiten Raduhin knokavt. V 32. minuti je bil tako Enej Jelenič uspešen z bele pike za 1:0.

Drugi polčas se je začel brez pretresov, enega redkih strelov je sprožil Karlo Bručić, vendar je meril previsoko, v 70. minuti pa je Raduha ustavil nevaren poskus rezervista Nika Omladiča. Še v isti minuti je bil zaznan vzdih olajšanja domačih privržencev, kajti Koper je povedel z 2:0. Z glavo je iz bližine mrežo zatresel Bede Osuji. To pa je bila dovolj velika prednost za uspeh proti Muri, ki je sicer v 93. minuti zmanjšala zaostanek, potem ko je po dolgi podaji za koprsko obrambno linijo zadel rezervist Amadej Maroša.

“Poznalo se je, da je bil v tekmi velik vložek, vseeno pa smo jo odigrali pod nadzorom Tudi Mura je pod pritiskom osvajanja točk, kar se je poznalo v igri,” je dejal Radosavljević, ki je omenil še, da se ni bilo lahko pripraviti na tekmo. “Pokazali smo, da smo ekipa in smo devetdeset minut delovali dobro. Na koncu smo dobili želen rezultat. Morda smo odstopili od svojih pogledov z namenom, da pridemo do rezultata,” je še dodal koprski trener.

Na drugi strani je bil Anton Žlogar že na videz slabe volje, kar je potrdil z besedami: “Sem zelo nezadovoljen, ker v trenutkih, ko imamo tekmo pod nadzorom, dobimo poceni zadetke. Tokrat smo v takem položaju prejeli oba iz nepriložnosti.”

Koper bo v 28. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Olimpiji, Mura pa dan prej pri Domžalah.

* Stadion Bonifika, sodniki: Šabanagić, Vojska, Salkić.

* Strelci: 1:0 Jelenič (32./11 m), 2:0 Osuji (70.), 2:1 Maroša (90+3.).

* Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Bručić, Sidibe (od 80. Lauš), Vešner Tičić, Ruedl (od 46. Omladič), Tomek (od 62. Ankrah), Jelenič (od 62. Osuji), Sule (od 62. Nkada).

* Mura: Raduha, Sadriu, Proleta, Tripi, Kous (od 32. Šarić), Ščernjavič, Antolin (od 64. Kiziridis), Nuhanović, Trontelj, Lamy (od 64. Jovićević), Čakš (od 79. Maroša).

* Rumeni kartoni: Tomek, Bručić; Ščernjavič, Raduha, Sadriu.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano